Auto richt ravage aan op terras: “Stel je voor dat iemand buiten stond te drinken”

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een kelner en de laatste klanten van bistro Du Phare werden donderdagnacht door een luide knal opgeschrikt. Een auto was daar dwars over het terras tot bijna in het water gereden. “Gelukkig gebeurde dit niet in de zomer”, klinkt het.

Tim Lescrauwaet en Dieter De Milde

Een auto richtte donderdagnacht heel wat schade aan op het terras van bistro Du Phare op het Sasplein in Brugge. De bestuurster verloor om een nog onbekende reden de controle over het stuur van haar wagen en week van de weg af. De jonge vrouw reed recht op het terras van de populaire bistro. “Een halve meter voor het water kwam ze tot stilstand”, zegt kelner Jonas Devlieghe (28). “Ze heeft eigenlijk echt wel heel veel geluk gehad.”

Jonas was donderdagnacht aan het afsluiten toen hij - en de drie klanten die nog aanwezig waren - plots opgeschrikt werden door een luide knal. De gordijnen waren al naar beneden, dus geen van hen had iets gezien. “Pas buiten zagen we de ravage en de auto vlakbij het water”, zegt hij. “De klanten ontfermden zich over de bestuurster. Zij bloedde aan haar hoofd en was helemaal in de war. Ze brachten haar naar binnen en ik belde de hulpdiensten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen