©  ISOPIX

Eden Hazard moet alweer geopereerd worden om plaatje te laten wegnemen: “Tijd om het anders op te lossen”

Eden Hazard moet opnieuw onder het mes. Artsen zullen bij de 31-jarige Rode Duivel een plaatje weghalen in de rechterenkel, dat er al sinds 2017 zit. Dat heeft zijn team Real Madrid vrijdag gemeld. “Het is bedoeld om een probleem op te lossen dat al tijdje speelt”, lichtte bondscoach Roberto Martinez toe.

Bron: BELGA

De ingreep zal “de komende dagen” plaatsvinden, meldt Real. Volgens de dokters gaat het om een operatie met weinig risico. Hoelang Hazard out zal zijn is voorlopig moeilijk in te schatten. Ook bondscoach Roberto Martinez kon er geen uitsluitsel over geven. “Hij zal een tijdje out zijn, maar ik weet niet of hij in juni beschikbaar zal zijn voor de Nations League-wedstrijden. Ik heb veel vertrouwen in Eden. Als hij fit is, kan hij belangrijk zijn voor ons.”

Spaanse media melden dat onze landgenoot maximaal vijf weken buiten strijd zou zijn. Dan zou Hazard wel het einde van het seizoen bij de Koninklijke nog kunnen meemaken en dan zou hij ook de vier Nations League-wedstrijden halen die de Duivels van 3 tot en met 13 juni afwerken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hazard speelde nog bij Chelsea toen het titaniumplaatje in 2017 in zijn enkel werd gehecht. Sinds hij in de zomer van 2019 bij Real aankwam, sukkelde hij van de ene blessure in de andere. Dit seizoen kwam hij nog maar zeven keer aan de aftrap in La Liga. Vorig jaar was er voor het EK al even sprake van een operatie om het bewuste plaatje te verwijderen, maar Real stemde toen niet in. Dit keer wel. Of Hazard aanstuurde op een operatie is voorlopig nog niet duidelijk. Martinez gaf nog mee dat het niet om een nieuwe blessure gaat, maar om een medische discussie. “Het was geen sportieve, maar een medische discussie. Het is bedoeld om een probleem op te lossen dat al een tijdje speelt. Voorheen werd de conservatieve methode gebruikt, die werd op dat moment als het beste geacht. Maar nu wordt het tijd geacht om het anders op te lossen. Dit is geen nieuwe blessure.”

Hazard zit ook dit seizoen in het sukkelstraatje bij Real en verdween de laatste maanden alsmaar meer uit beeld. Vorige week bleef hij een trainingsdag binnen, naar verluidt wegens hinder aan de enkel. Zondag haalde hij wel het wedstrijdblad in de Clasico, die FC Barcelona in de Spaanse hoofdstad met 0-4 won, maar spelen deed hij niet. Zijn laatste optreden dateert al van 19 februari, toen hij vijf minuten mocht invallen tegen Alavés.

Hazard is niet opgeroepen voor de oefeninterlands met de Rode Duivels tegen Ierland (zaterdag in Dublin) en Burkina Faso (dinsdag in Anderlecht). Martinez riep immers alleen spelers op met minder dan vijftig caps. (jug, lvdw, vva)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer