© Theo Derkinderen

Onderzoek naar moordpoging brengt resem diefstallen aan het licht: 2 jaar cel geëist

Nijlen -

Twee mannen uit Nijlen hangt een celstraf van twee jaar en een boete van 1.600 euro boven het hoofd. Volgens het Openbaar Ministerie waren de twee betrokken bij een reeks diefstallen waarbij materiaal en brandstof werd gestolen.

Theo Derkinderen

Eind juni 2019 werd een man geslagen met een ijzeren staaf en gestoken met een puntig voorwerp. Dat gebeurde in een appartement in de Albertkanaalstraat in Nijlen. Het slachtoffer overleefde de aanslag, maar de politie opende wel een onderzoek naar de moordpoging. “Toen ze een huiszoeking uitvoerden, stelden politiemannen vast dat er een grote hoeveelheid spullen aanwezig waren die mogelijk van diefstal afkomstig waren”, zei de openbare aanklager. “Diefstallen die werden gepleegd door de bewoner van het appartement, Joeri V., en Kevin D., de man die later zwaar werd toegetakeld door V.” Het ging onde

r meer om de diefstal van gereedschap en brandstof uit een bestelwagen van Infrabel in Berlaar, de diefstal uit een takelwagen in Nijlen en diefstallen uit een werkhuis en garage.

Voor de openbare aanklager waren de twee allebei schuldig aan de feiten. Joeri V., die zich door een advocaat liet vertegenwoordigen, gaf de verschillende feiten toe. Kevin D. ging voor de vrijspraak. “Waarom zou mijn cliënt gestolen spullen in het appartement van meneer V. gaan leggen? Dat is niet logisch. Bovendien werden er bij hem thuis geen gestolen zaken gevonden. Joeri V. duwde de schuld uiteraard graag mee in de schoenen van mijn cliënt, zeker nadat hij was opgepakt voor de moordpoging op Kevin. Wij vragen met vertrouwen voor alle feiten de vrijspraak”, zei advocaat Dieter De Koninck”

Sneakers

Eén van de feiten waarvoor Kevin D. was gedagvaard, was de diefstal van een iPhone uit een winkel in Duffel. Ook daarvoor vroeg de verdediging de vrijspraak. “Hij had eerst naar de winkel gebeld en heeft zijn echte naam opgegeven. Het zou nogal dom zijn om dan ook nog te gaan stelen. Tijdens een huiszoeking werden bij mijn cliënt een trui van G-Star en een paar sneakers aangetroffen. Zaken die de dader zou gedragen hebben. Maar dat zijn spullen die iedereen in zijn kleer- en schoenenkast heeft staan.”

Vonnis valt op 25 april. tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen