Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) © Photo News

Minister Beke heeft vragen bij ouderschapsverlof tot twaalf jaar, oppositie reageert afwijzend

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) stelt zich vragen bij de mogelijkheid om ouderschapsverlof tot de leeftijd van twaalf jaar op te kunnen nemen. “Waarom smeren wij dat uit over twaalf jaar, terwijl iedereen het erover eens is dat de eerste drie levensjaren cruciaal zijn?”, aldus Beke in het weekblad ‘Humo’. Oppositiepartijen Vooruit en Groen reageren afwijzend.

  1. “Een riek in de rug van de boeren”: verzet Open Vld en CD&V wellicht niet genoeg om dierenwelzijn uit grondwet te houden

    “Een riek in de rug van de boeren”: verzet Open Vld en CD&V wellicht niet genoeg om dierenwel­zijn uit grondwet te houden

    De Kamer stemt vanavond of -nacht over een voorstel om dierenwelzijn op te nemen in de grondwet. Open Vld en CD&V willen overwegend tegen stemmen, maar dat is wellicht niet voldoende om een tweederdemeerderheid tegen te houden. Dat Vlaams Belang zich over deze kwestie allicht zal onthouden, noemt Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld) “een riek in de rug van de boeren”.
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.