CD&V wil bewoners wzc’s meer inspraak geven in bezoekrecht

 ©  Katrijn Van Giel

De bewoners van een woonzorgcentrum moeten meer inspraak krijgen in het bezoekrecht. Dat stelt CD&V voor in een conceptnota in het Vlaams Parlement.

Bron: BELGA

Bij het begin van de coronacrisis, op 12 maart 2020, werd een bezoekverbod opgelegd in alle Vlaamse woonzorgcentra. Wat aanvankelijk een korte maatregel leek om de verspreiding van het virus in te dijken, bleef maandenlang aanhouden.

CD&V wil vermijden dat een dergelijk scenario zich nog eens herhaalt en stelt daarom voor het bezoekrecht beter in te bedden in het Vlaamse Woonzorgdecreet.

Een beperking van het bezoekrecht zou alleen nog mogelijk zijn na overleg met de gebruikers- en familieraad. De beperking zou vervolgens niet langer mogen duren dan strikt noodzakelijk om de acute situatie het hoofd te bieden. Elke bezoeker behoudt bovendien steeds het recht om minimaal één bezoeker per week te ontvangen, tenzij hij in quarantaine of isolatie zou zitten. In een palliatieve situatie wordt er geen enkele beperking meer opgelegd aan het bezoekrecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen