Radio 2

Chef-kok Robert Van Eygen uit Ieper debuteert op Franse tv: "Geen betere manier om onze streek te promoten"

Chef-kok Robert Van Eygen van restaurant Pacific Eiland in Ieper debuteert op de Franse televisie. Hij maakt een gepocheerd ei met huisgerookte zalm en jonge spinazie klaar in het programma "Météo à la carte" op France 3. "Geen betere manier om onze mooie streek te promoten, toch?"

Elke dag is er op France 3, de Franse televisiezender,"Météo à la carte" om 12.55 uur. Dat programma neemt de kijkers vanuit hun luie zetel mee naar prachtige oorden en idyllische plekken. Onlangs kwam het programma bij Pacific Eiland in Ieper terecht. "De reporter van het programma had via Google op het woord "insolite" gezocht, dat betekent "ongewoon"; hij zocht dus naar buitengewone plekken en zo kwam hij bij ons in Ieper terecht", vertelt de chef-kok van Pacific Eiland, Robert Van Eygen, trots. "Ons restaurant is inderdaad wel bijzonder: het ligt op een eiland, te midden het groen en toch in het centrum van Ieper." 

Geen hoppescheuten, wel jonge spinazie

Na het weerbericht komt er in "Météo à la carte" altijd een gepassioneerde kok aan het woord. Hij mag een recept klaarmaken met seizoensgebonden producten en zijn zaak wordt mooi in beeld gebracht. "Ik wou eerst een receptje maken met hoppescheuten", vertelt Robert. "Maar het is de bedoeling dat de Franse kijkers het recept kunnen namaken, dat zou een beetje moeilijk zijn met hoppescheuten. Daarom heb ik voor jonge spinazie gekozen in de plaats, in combinatie met mijn huisgerookte zalm. Die moest zeker in het recept, want dat is waar ik om bekend sta! Overal waar ik ga, neem ik huisgerookte zalm mee. Er ligt er altijd gekoeld in mijn auto."

Robert kan aardig uit de voeten in het Frans. "Mijn mama is een française", lacht hij. "Dus ik ben voor een stuk in het Frans opgevoed". Al denkt hij dat hij het ook in het Engels zou kunnen: "want ik praat over iets wat ik zeer goed ken: m'n zaak, m'n passie, dat zou me in zowat elke taal lukken!" 

Meest gelezen