ANP/Getty/Shutterstock
Volledig scherm
© ANP/Getty/Shutterstock

Zet verwarming wat lager en warm eten op in microgolf: deze tips geeft overheid mee om energie te besparen

Zet de verwarming een graadje lager, laat de auto wat vaker staan en warm eten op in de microgolf. Het zijn tips uit een nieuwe campagne van de federale overheid om energie te besparen, de energieafhankelijkheid van Rusland te verminderen en zo ook Oekraïne te helpen. "Elf miljoen kleine beetjes, dat maakt een heel groot verschil", zegt minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), die de campagne vandaag voorstelde.

233 reacties

  • Dominique Hermys

    2 jaar geleden
    De Croo geeft 800.000.000 euro aan Oecraine. Hier moeten wij dan nog eens de temperatuur lager zetten voor Oekraïne. De rusthuis facturen slagen ook nog eens op. Gaat hij voor die mensen die hier hun leven lang gewerkt hebben, laten verrotten.
  • Dominique Hermys

    2 jaar geleden
    Mijn bovenbuurvrouw zet haar tv zo hard. Dan kruip ik in mijn klein warm slaapkamertje en zet alle deuren en ramen die op de living uit geeft. Ze zal dat wel voelen. Het een plezier is het andere waard. Dan mag ze wat harder stoken.
  • Dominique Hermys

    2 jaar geleden
    Denkt die nu echt dat wij alles door deuren en ramen gooien. Ik heb daar geen tinne voor nodig.
  • Eric Jeurissen

    2 jaar geleden
    De overheid zijn prutsers .
  • Arjan Douwes

    2 jaar geleden
    Dat we iets aan ons energieverbruik moeten doen is duidelijk, maar wat is de toegevoegde waarden om de verwarming een graadje lager te zetten als we hier in België aan de andere kant een of meerdere nieuw gasgestookte elektriciteitscentrale(s) gaan bouwen ter compensatie van de voorgenomen kernuitstap?