BEKIJK - Olifanten, Bengaalse tijgers en uitgestorven antilopen: Spaanse politie neemt 1.090 opgezette dieren in beslag

In Spanje heeft de politie bij een huiszoeking 1.090 opgezette dieren in beslag genomen. In 405 gevallen gaat het om bedreigde of zelfs uitgestorven diersoorten, waaronder tijgers, ijsberen en antilopen. De politie spreekt van de grootste vondst van opgezette dieren in Spanje ooit, goed voor een geschatte waarde van ruim 29 miljoen euro.

De Spaanse politie heeft in een enorme loods van 50.000 vierkante meter in Bétera, in de buurt van Valencia, een privécollectie van 1.090 opgezette dieren ontdekt. 405 exemplaren behoren tot beschermde of zelfs uitgestorven diersoorten.

Zo werden er onder meer jachtluipaarden, panters, leeuwen, lynxen, sneeuwluipaarden en krokodillen gevonden, net als de uitgestorven Afrikaanse sabelantilope en de zo goed als uitgestorven Bengaalse tijger. Daarnaast lagen er 198 ivoren slagtanden van olifanten in de hal. De collectie is op de zwarte markt zeker 29 miljoen euro waard.

Bekijk hier hoe de dieren in de hal van zeven voetbalvelden groot werden gepresenteerd, het gaat onder meer over olifantenpootpoefs:

Videospeler inladen...

Tegen de eigenaar is een onderzoek gestart wegens smokkel en overtreding van wetten voor de bescherming van bedreigde diersoorten. De eigenaar, een bekende ondernemer uit Valencia, zei tegen Spaanse media dat hij de meeste dieren van zijn vader had geërfd.

De vondst kadert in een groter Spaans onderzoek naar illegale handel in opgezette dieren. Nog maar enkele dagen geleden ontdekte de politie op een landgoed in Valencia een privéverzameling van 200 opgezette dieren. Begin februari kwam aan het licht dat twee mannen vier olifantenpootpoefs via een tweedehandssite probeerden te verkopen.

Meest gelezen