Ā© AWV

Geluidsschermen langs E40 in Aalst volgend jaar verlengd, niet duidelijk hoeveel hinder dat zal geven

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de geluidsschermen op de E40 in Aalst verlengen. Omwonenden klagen al jarenlang over geluidsoverlast. De werken starten volgend jaar, maar het is nog onduidelijk hoelang ze zullen duren en voor hoeveel hinder het zal zorgen.Ā 

De geluidsschermen aan de E40 in Aalst worden verlengd, omdat het lawaai van de E40 voor heel wat geluidsoverlast zorgt in de buurt. De verlenging stond 10 jaar geleden al op de planning van het Agentschap Wegen en Verkeer,Ā  maar het is er nog steeds niet van gekomen.

De verlenging van de schermen kwam er niet eerder doordat de brug van de E40 over de spoorlijn niet in staat was om het gewicht te dragen. Die brug zou dus eerst vervangen moeten worden, maar na 10 jaar is dat nog niet gebeurd. "We hebben beslist om nu toch schermen te plaatsen rond die brug", zegt Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer.

Verlenging van huidige schermen

"De geluidsschermen die er nu al staan, worden verlengd met vaste schermen", verduidelijkt Schoenmaekers. "Ze zullen dienen om de woningen in de buurt te beschermen tegen verkeerslawaai."

De werken zullen relatief kort duren, want het gaat over een korte strook met schermen

Jef Schoenmaekers van Wegen en Verkeer

De werken gaan in 2023 van start. Hoelang ze zullen duren, is nog niet duidelijk. "Het zal alleszins niet heel lang duren, aangezien de strook met schermen zelf ook relatief kort is", verzekert Schoenmaekers. De werken zullen wel verkeershinder met zich meebrengen op de E40.

Meest gelezen