Scrat uit "Ice Age" verorbert na 20 jaar eindelijk eikel in afscheidsfilmpje van failliete animatiestudio

Scrat, de populaire eekhoorn van de "Ice Age"-franchise, is er eindelijk in geslaagd te doen wat hij al zes films lang probeert: zijn geliefde eikel oppeuzelen. Blue Sky Studios, de animatiestudio achter de Ice Age-films, moest vorig jaar de deuren sluiten door financiële problemen, maar een klein animatieteam wilde toch nog een korte video maken om Scrat een waardig afscheid te schenken.

Twintig jaar. Zo lang is het al geleden dat de wereld kennismaakte met "Ice Age", voor velen onder ons een enorme bron van nostalgie. De film werd een van de kassuccessen van 2002, inclusief een Oscarnominatie voor "Beste animatiefilm" een jaar later. In de jaren erna volgden nog vijf langspeelfilms.

Ice Age vertelt het verhaal van de stuntelende luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny en de stoere sabeltandtijger Diego die in de ijstijd hun krachten bundelden om een mensenkind terug te herenigen met zijn familie. Toch merkten recensenten al snel op een groot deel van dat succes te danken was aan Scrat, de iconische sabeltandeekhoorn die er maar niet in slaagde om zijn gevonden eikel bij zich te houden en te verorberen.

Tot nu. In februari 2021 kondigde Disney aan dat Blue Sky Studios, de animatiestudio achter de "Ice Age"-films, zou moeten sluiten door de economische impact van Covid-19.  Maar niet voor Scrat eindelijk zijn dierbare eikel naar binnen kan schransen.

Bekijk hieronder het fragment waarin Scrat zijn droom eindelijk waarmaakt:

Een klein animatieteam kwam samen voor de sluiting van de studio om één laatste video te maken, en die is nu uitgekomen op YouTube. Het fragment van 34 seconden is ondertussen al meer dan 1.2 miljoen keer bekeken.

In "The End" krijgt Scrat het, na een lange twintig jaar, dus voor elkaar de noot te grijpen én op te eten, zonder kapers op de kust of andere obstakels. "Deze video is een vaarwel, een afscheid op onze eigen manier", schrijven de makers erbij.

Toch is het niet de laatste keer dat we Scrat op het scherm zullen zien. De populaire eekhoorn heeft zijn eigen serie gekregen op het streamingplatform Disney+. In "Ice Age: Scrat Tales" gaat Scrat op avontuur met een kleinere versie van zichzelf op zoek naar, je kunt het al raden, de perfecte eikel. De zesdelige reeks werd nog door Blue Skies Studios geanimeerd voor de sluiting. De zesde "Ice Age"-film, die dit jaar uitkwam, werd geanimeerd door Bardel Entertainment.

Meest gelezen