“Vannacht blijft het zacht met een stevige bries”

Vannacht blijft de wind aan gemiddeld 4 Beaufort door Limburg waaien. Mede hierdoor kan het in de onderste luchtlagen niet sterk afkoelen en bereiken we uiteindelijk minima tussen 7 en 9°C.

Zondag zijn er boven Limburg eerst brede opklaringen aanwezig. Na het middaguur zullen er vanuit het oosten meer en meer stapelwolken verschijnen. In de loop van de namiddag kan dit her en der mogelijk eens in een kortdurende bui resulteren. Op de meeste plaatsen in onze provincie blijft het echter droog tot geruime tijd na zonsondergang. In de vooravond kan het zelfs weer voor een poosje grotendeels uitklaren.

De maxima zullen ergens in de buurt van 17 a 18°C uitkomen. Deze temperaturen zijn haalbaar tijdens de zonnige perioden. Wanneer het een tijdje bewolkt wordt zal het enkele graden afkoelen en vooral in de wind vrij fris aanvoelen. Die wind blijft immers matig vanuit noordoostelijke richting waaien.

Tijdens de nacht naar zondag vergroot de kans op een aantal lokale buien. Zeer lokaal zouden dit mogelijk zelfs heuse plensbuien kunnen worden waaruit meer dan 10 liter per vierkante meter kan vallen. Ter hoogte van de buien waait er immers slechts een zwakke wind waardoor ze zich dus traag zullen verplaatsen.

Vanwege de wolkenvelden de temperatuur ruim boven het vriespunt.

Bekijk hier de weersverwachting voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer