© Instagram

Dit zijn de beste bestemmingen in Europa voor een stedentrip

Voor de achtste keer op rij zijn de European Best Destinations verkozen. De lijst met vijftien bestemmingen kwam tot stand door de beoordelingen van 426.859 reizigers uit 170 landen. Porto in Portugal staat al voor de derde keer op nummer één in de categorie ‘stedentrips’. Een overzicht.

vwh

1. Porto, Portugal

Volgens de beoordelingen is de stad om verschillende redenen erg bijzonder. Zo heb je er het charmante stadsleven, gecombineerd met heerlijke gastronomie, een rijke cultuur en boeiende architectuur. Een van de tips? Maak een ontspannende wandeling langs de Douro.

© Shutterstock

2. Milaan, Italië

Hier ben je getuige van een mix tussen stijl, energie en internationale flair. Leuk en veelzijdig voor mensen met verschillende smaken die graag shoppen. Vooral Zwitserse en Amerikaanse toeristen hebben een grote boon voor de bruisende modestad.

© Shutterstock

3. Gdansk, Polen

Niet meteen een bekende bestemming, maar eentje die de moeite meer dan waard is. Het unieke, romantische karakter van de stad alleen al verdient volgens de stemmers een plekje in deze ranglijst. Daarnaast heeft het Poolse plekje een rijke geschiedenis die je kan ontdekken.

© Shutterstock

4. Athene, Griekenland

Van de iconische Acropolis tot charmante wijken, hippe galerijen en de herinnering aan de Olympische Spelen: deze stad, die met 3.500 jaar een van de oudste is van Europa, biedt toeristen van over de hele wereld een mooi contrast tussen het verleden en het heden.

© Shutterstock

5. San Sebastian, Spanje

Naast de ongeëvenaarde schoonheid van La Concha Bay, een schelpvormige baai, heeft deze zonnige bestemming nog veel meer te bieden. Denk aan een innovatieve keuken die bekend is over de hele wereld en een resem gezellige festivals.

© Shutterstock

6. Sozopol, Bulgarije

Sozopol is de oudste stad van het land en werd opgericht in 610 voor Christus als een Griekse kolonie, genaamd Apollonia Pontica. De bestemming is continu on verandering, maar de historische trekpleisters maken er een prachtig openluchtmuseum van.

© Shutterstock

7. Wenen, Oostenrijk

Volgens de samenstellers bestaat er geen twijfel over: de Weense Ringstrasse is de mooiste boulevard ter wereld. Nergens anders vind je zo’n dichte concentratie van representatieve gebouwen, paleizen en parken. Een jong publiek? Dat vindt alles wat het zoekt langs de Donau, waar het barst van de hippe bars.

© Shutterstock

8. Stari Grad, Kroatië

In 2017 hebben de inwoners van Stari Grad, op het zonnigste Kroatische eiland Hvar, iets te vieren. Het is 2.400 jaar geleden dat de stad werd opgebouwd. De plaats is mooi bewaar gebleven en prijkt op de Werelderfgoedsite van Unesco.

© Shutterstock

9. Bazel, Zwitserland

Deze stad tussen Duitsland en Frankrijk is een culturele hotspot. Je kan er op een relatief kleine oppervlakte maar liefst veertig museums bezoeken. Geen zin om binnen te zitten? Een wandeling door de gezellige straatjes toont je het authentieke Zwitserland met een werelds kantje.

© Shutterstock

10. Madrid, Spanje

Madrid is overdag een van de meest bruisende steden ter wereld, maar ook ’s nachts valt er heel wat te beleven. De Spaanse hoofdstad biedt een mooi aanbod kunst, winkels, uitgaansgelegenheden en een heerlijke keuken.

© Shutterstock

11. Rotterdam, Nederland

Jong, dynamisch en innovatief aan een razend snel tempo: dat is Rotterdam in een notendop. Kuier langs de imposante haven, spot gebouwen met een eigenzinnige architectuur of zoek uit wanneer er festivals plaatsvinden om het beste uit je reis te halen.

© Shutterstock

12. Rome, Italië

Niet alleen de stad, maar ook het omliggende gebied valt in de smaak. De regio beschikt over een weelderige natuur - denk aan meren en bergen - lekker eten en gezellige dorpjes met een rijke geschiedenis. Kortom: ontelbaar veel mogelijkheden voor natuur- en cultuurliefhebbers.

© Shutterstock

13. Parijs, Frankrijk

De Franse hoofdstad heeft moeilijke jaren achter de rug, maar zit nog steeds in her hart van reislustige mannen en vrouwen. Ze houden onder meer van Parijs omdat het verleden en de toekomst er samenkomen en dat er visueel aantrekkelijk uitziet.

© Shutterstock

14. Bonifacio op Corsica, Frankrijk

Natuurliefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen: hier stikt het van de zeldzame en beschermde dier- en plantensoorten. De Kuhls pijlstormvogel, familie van de albatros, vliegen hier zorgeloos over de wilde orchideeën. Met een beetje geluk, zie je een dolfijn uit het helderblauwe water springen.

© Instagram

15. Wild Taiga, Finland

Zin om tot rust te komen in een groene omgeving? Hier moet je zijn. Dit gebied aan de oostgrens van Finland staat bekend om zijn groenblijvende bossen, moerassen, schoon water en rijke fauna en flora. Het lokale wildleven observeren - denk aan beren en wolven - kan onder begeleiding.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen