Brug stort in door te zware vrachtwagen: vier doden en zeventien gewonden op Filipijnen

In Loay, een gemeente in het zuiden van de Filipijnen, is een brug ingestort. Vier mensen kwamen om het leven en zeventien anderen raakten daarbij gewond.

  1. Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in
    PREMIUM
    13

    Dit gigantisch bassin moet Seine zuiveren voor Olympische Spelen. Experts houden hun adem in

    “Een betonnen kathedraal onder het Parijse plaveisel”, zo noemen de Franse media het pas geopende ondergrondse waterreservoir in hun hoofdstad. 50.000 kubieke meter water kan het opmerkelijke bouwwerk opvangen. Vies water uit toiletten dat anders in de Seine terecht zou komen. Wij leggen u uit hoe het bassin werkt, waarom het broodnodig is voor de Olympische Spelen, en hoe groot de kans is dat de olympische triatlon het zwemonderdeel zal moeten schrappen. “Wanneer we hetzelfde weer krijgen als vorige zomer, wordt het verraderlijk.”
  2. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense generaal: “Zinvolle onderhandelingen met Rusland pas op zijn vroegst in tweede helft 2025”
    OEKRAÏNE
    218

    LIVE OEKRAÏNE. Oekraïense generaal: “Zinvolle onderhande­lin­gen met Rusland pas op zijn vroegst in tweede helft 2025”

    Oekraïne zal op een gegeven moment gesprekken met Rusland moeten aangaan om een einde te maken aan hun ruim twee jaar durende oorlog. Dat zegt generaal-majoor Vadym Skibitsky, plaatsvervangend hoofd van het Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR, die vermoedt dat “zinvolle onderhandelingen” echter pas op zijn vroegst in de tweede helft van 2025 van start kunnen gaan. President Volodymyr Zelensky heeft tot nu toe herhaaldelijk gesprekken met het Kremlin uitgesloten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.