EXCLUSIEF. Binnenkijken bij driesterrenchef Viki Geunes in Zilte: hoe ziet een dag in een Michelinrestaurant eruit?
Met de uitreiking van de Michelinsterren in het vooruitzicht volgende week maandag, is het hoog tijd om eens te kijken hoe driesterrenchef Viki Geunes het afgelopen jaar zijn nieuwe bekroning beleefde. Hoe ziet een dag in het leven van een driesterrenchef eruit? Voor de gelegenheid gaf hij HLN Eten een exclusieve rondleiding in zijn Zilte in Antwerpen.
Peter Goossens stond met Hof van Cleve al een tijdje alleen op de culinaire hoogte van drie sterren, maar Viki Geunes kwam er met zijn Zilte in 2021 mooi naast te staan. Die gastronomische hoogte van Geunes mag je letterlijk nemen: voor zijn verfijnde keuken ga je tot op de negende verdieping van het Antwerpse MAS op het Eilandje. Daar speelt de driesterrenchef naar eigen zeggen twee keer per dag een topmatch. “Als je deze score haalt, dan moet je die ook twee keer per dag kunnen waarmaken", vertelt hij daarover.
Mijn eerste ster kreeg ik op de verjaardag van mijn moeder: een mooier cadeau dan dat bestaat er niet.
“De afstand tussen de eerste en de tweede ster is veel groter dan de afstand tussen nul en een. Het summum is dat je die derde ster mag ontvangen. Iets waar we lang van dachten dat het niet voor ons was weggelegd. Maar kijk, dus toch. Een bijzonder mooi moment. Minstens even mooi als toen ik mijn eerste ster kreeg op de verjaardag van mijn moeder. We hebben die resultaten te danken aan continuïteit op alle vlakken”, besluit de chef. Maar hoe pak je dat concreet aan als chef en vooral: hoe ziet een doordeweekse dag in een (drie)sterrenzaak eruit? Geunes neemt HLN in de video hieronder mee door ‘zijn Zilte' en verklapt het geheim achter het succes.
Benieuwd naar nog 5 andere binnenkijkers bij sterrenchefs Marcelo Ballardin, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt, Dominique Tondeurs en Hendrik Dierendonck? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van HLN Eten en ontvang ze exclusief in je mailbox
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Snel van die knoflookadem afgeraken? Recente studie bewijst: “Dit zuivelproduct neemt 99 procent van de geur weg”
-
Kan je de houdbaarheid van vlees verlengen door het al te bakken en in de koelkast te bewaren?
In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. -
PREMIUM
Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” -
-
PREMIUM
De 7 suggesties van chef Dominique Persoone: “De Libanese keuken is héél vriendelijk voor je budget”
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
Wanneer je morgen de Antwerp 10 miles wil lopen, denk je op voorhand al beter eens na over wat je best op je bord legt. Want jawel, je voeding kan je prestatie verbeteren. Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck en voedingsdeskundige Sandra Bekkari leggen uit wat je best voor, na en tijdens de wedstrijd eet. “Drie borden spaghetti ná je training hebben niet echt nut.” -
Spaargids.be
Houdt jouw spaarrekening op te bestaan? “Opgebouwde voordelen neem je mee naar nieuwe rekening”
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
-
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. -
HLN Shop
Pollen in de lucht: deze toestellen voorkomen gesnotter
Ben je een hooikoortslijder? Dan kan je heel wat doen om klachten te voorkomen en verminderen: van vaker stofzuigen en een zonnebril dragen tot pillen slikken. Onder de efficiëntste wapens in de strijd bevinden zich ook luchtreinigers. HLN Shop focust op twee toestellen. -
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen