Uitslaande brand treft restaurant De Metinas in Asse: “Zware klap na corona”
AsseEen zware uitslaande brand heeft dinsdagnacht een groot deel van restaurant De Metinas verwoest. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en konden een overslag naar aanpalende woningen vermijden. Er vielen geen gewonden.
De brand in de bekende zaak aan de Markt in Asse moet ontstaan zijn tussen 2.30 uur en 3 uur. “Onze keuken is volledig uitgebrand”, laten de uitbaters weten. “Er is veel water- en rookschade in de zaak, maar iedereen bleef ongedeerd. Dit is voor ons een hele zware klap na corona.”
Het vuur kon zich razendsnel naar boven verspreiden, waarna de vlammen in een mum van tijd door het dak sloegen. “Een brand vernielde afgelopen nacht een groot deel van een restaurant in Asse”, bevestigt de brandweerzone Vlaams-Brabant West. “Omdat brandbestrijding gedurende de nacht net dat tikkeltje ingewikkelder kan zijn en om de omliggende gebouwen te vrijwaren, hebben we ook opgeschaald. Concreet betekent dit dat we niet alleen extra bestrijdingsmiddelen laten aanrukken, maar ook de commandostructuur versterken. Dat laat ons toe het vuur letterlijk op alle fronten te bestrijden.”
LEES OOK:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei
-
Vlaams Belang pleit voor ‘Vlaamse Rand-norm’: “Besteed elk jaar 1 procent van Vlaamse begroting aan deze regio”
Omdat de ruime regio rond Brussel een uitzonderlijke verstedelijkingsdruk voelt, wil Vlaams Belang dat Vlaanderen meer geld in de Vlaamse Rand pompt. Dat kan in de vorm van een Vlaamse Rand-norm, waarbij 1 procent van de Vlaamse begroting jaarlijks aan de regio besteed wordt. “Want onze regio werkt als een buffer voor de rest van Vlaanderen, maar daar staan te weinig middelen tegenover”, zegt parlementslid Klaas Slootmans.Asse -
PREMIUM
Hoe Bart (64) zijn stad Aalst de bijzonderste collectie bomen van België bezorgde: “Ik heb zelf geen kinderen, dit is mijn erfenis”
Wie Aalst zegt, zegt carnaval. Maar ook tal van exotische bomen – met sprookjesachtige namen als danslindes, vaantjesboom of doodsbeenderenboom – behoren tot het beeld van de stad. En wel dankzij Bart Backaert (64): het hoofd van de groendienst, die aan zijn job een wonderlijk extraatje heeft gekoppeld. Hij neemt ons mee voor een wandeling door de rijkste bomencollectie van het land, gratis te bezichtigen in de straten van Aalst. Aan elke boom hangt een verhaal vast. “Mensen moeten verwonderd zijn. En dan krijg ik al eens mails zoals ‘Wat voor een rare boom is dat? Er hangt hop aan. Kan je daar bier van maken?’”Aalst -
-
Leerlingen VBS Prinsenhof openen samen met Vlaams minister Weyts het nieuwe VOKA Talentcenter in Zellik
Asse -
Politiek debat in hogeschool Odisee: Vlaams Belang wil uit de NAVO stappen, Groen krijgt meeste stemmen
Groen, vertegenwoordigd door nieuwkomer Thibaut Duthois, heeft het debat in hogeschool Odisee overtuigend maar toch ietwat verrassend gewonnen.Aalst -
SJC-leerlingen duiken in de Dender voor ‘klastriatlon’: “14 graden en uitstekende zwemwaterkwaliteit”
Het tweede jaar Sportwetenschappen van het Sint-Jozefscollege in Aalst sprong dinsdag de Dender in ter hoogte van de brug in Erembodegem. De leerlingen zwommen, fietsten en renden naar de finish aan de Gerstjens.Aalst -
PREMIUM
NET OPEN. Kristof en Anissa starten brasserie deVos in Meldert: “Op zaterdag is de dagschotel een Vlaamse klassieker”
Aalst
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
Weinig mensen die het weten, maar een alarmsysteem installeren verhoogt niet alleen je veiligheid. Je krijgt er ook korting mee op je brandverzekering. Independer.be legt uit hoe de vork in de steel zit voor zowel eigenaars als huurders. -
PREMIUM
Hoe Oud Beersel via zijn geuze het toerisme een duwtje geeft: “We willen van de regio ‘Lambiekland’ maken”
Duizenden liters geuze liggen te rijpen in de kelders van ‘geuzestekerij’ Oud Beersel, dankzij Gert Christiaens, die in 2005 de geuzestekerij nieuw leven inblies. Met de productie van lambiek met infusies is hij al een voortrekker, maar nu schakelt Gert een versnelling hoger. Hij wil via zijn bier meer toeristen naar de regio lokken. “Ik zeg altijd: ‘één plus één, dat is drie’, als het neerkomt op geuze.”Beersel -
Dan staat er plots... een stier in je voortuin: ongewone gast doet gezin uit Aalst schrikken
Aalst
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer