Foto: Infrabel

Dronken autobestuurder vernielt slagboom en seinlichten aan spooroverweg Heist-op-den-Berg

Na een ongeval aan een spooroverweg in Booischot, bij Heist-op-den-Berg, heeft het treinverkeer tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg deze ochtend vijf uur stilgelegen. Een auto had er een deel van de spoorinstallatie vernield. Alles is intussen hersteld en het treinverkeer rijdt weer normaal. De bestuurder had te veel gedronken.

Iets voor 5.30 uur is een automobilist om een nog onduidelijke reden van de weg geraakt aan de spooroverweg aan de Mechelbaan. "De slagboom en het weglichtsein zijn uit de grond gerukt en de schade is aanzienlijk", vertelt Thomas Baeken van Infrabel. Medewerkers van Infrabel kwamen ter plaatse om de spoorinfrastructuur te vervangen. Sinds 10.30 uur kunnen er opnieuw trijden rijden tussen Aarschot en Heist-op-den-Berg.

Na het ongeval stapte de autobestuurder te voet weg. De politie vond hem wat verderop terug. De man van 38 legde een positieve ademtest af, zijn rijbewijs werd ingetrokken. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht maar hij is niet in levensgevaar. 

Meest gelezen