Danscafé roept klanten binnen na knallen op straat na gevecht, maar volgens politie voorlopig geen aanwijzingen dat iemand met wapen rondliep

Westmalle -

Zaterdagnacht was er even sprake dat een persoon met een geweer in het centrum van Westmalle zou rondlopen. De politie Voorkempen, die op dat ogenblik met meerdere ploegen aanwezig was in de uitgaansbuurt, trad doortastend op. Maar er werd niemand met een wapen aangetroffen.

Het team van danscafé Missing Link in Westmalle reageerde intussen zelf op alle berichten die op sociale media circuleren in verband met een mogelijk schietincident. “Er is bij ons in de zaak een ruzie uitgebroken tussen twee allochtone groepen. Onze veiligheidsdiensten hebben de groepen onmiddellijk uit elkaar kunnen halen en verzocht om de zaak onmiddellijk te verlaten. Wij hebben de politie hier per direct van op de hoogte gebracht. Buiten is het jammer genoeg helemaal geëscaleerd. Ook hier hebben wij als team onmiddellijk goed gereageerd en iedereen in veiligheid gebracht door iedereen naar binnen te ‘jagen’ en onze deuren op slot te doen tot de politie er was. Gelukkig was de politie er twee minuten later. The Missing Link gaat dit ook verder onderzoeken om dit uitschot te weren uit onze zaak”, laat het team van het danscafé zelf weten.

De woordvoerder van politiezone Voorkempen bevestigt dat er om 1.20u een melding kwam van een grote vechtpartij in The Missing Link. De politieploegen waren in de buurt en slaagden erin om de heethoofden uit elkaar te halen en buiten te zetten. De rust keerde snel terug. Maar iets voor 2 uur kwam er opnieuw een oproep, ditmaal van de buitenwipper van The Missing Link, met de melding dat hij knallen had gehoord in de straten achter The Link. Volgens de woordvoerder van de politie waren de ploegen opnieuw snel ter plaatse, maar liepen er bij nazicht gewoon rustig mensen te wandelen in de straten. Ze hadden niemand met een vuurwapen gezien. Ook de camerabeelden waren negatief. Het danscafé zelf had zijn klanten uit veiligheidsoverweging binnengeroepen en de deur gesloten, maar bij nazicht door de politie kwam er dus niets onrustwekkends uit de bus.

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) van Malle bevestigt dat er een bericht kwam over een vijftal knallen in de uitgaansbuurt van Malle. “Er werd gewag gemaakt van geweerschoten, maar de omstaanders die echt in de buurt waren dachten dat het om knallen van bommetjes of vuurwerk ging”, zegt de burgemeester. “De politie was toevallig met meerdere ploegen aanwezig, omdat ze al had moeten interveniëren bij andere incidentjes. De directe omgeving werd meteen afgespeurd, maar er werd niemand met een wapen gevonden. Er raakte niemand gewond ofzo. De ordediensten hebben doortastend opgetreden”, besluit Sanne Van Looy, die nog verder onderzoek afwacht en hoopt dat ooggetuigen zich melden. “Want voorlopig is er dus geen enkele ooggetuige die echt een wapen heeft gezien.”

Vanavond, zondag, zal er sowieso verhoogde waakzaamheid door de politie zijn, al staat er ditmaal een 30-plusfuif op het programma in The Missing Link, wat wellicht een ander publiek zal aantrekken.

Het uitgaansleven in Malle verloopt sinds de corona-heropening woelig, ondanks alle inspanningen die de uitbaters zelf leveren. Vorige maand waren er ook al een incidenten op ee fuif in Oostmalle. Danscafés The Missing Link en ’t Hofke in Westmalle gaan sowieso in augustus 2023 dicht voor een nieuwbouwproject.

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER