Het lijkt wel of je deze maand je auto ook binnen in het winkelcentrum mag parkeren in Wijnegem shoppingcenter. Maar het gaat wel degelijk om splinternieuwe elektrische wagens, tentoongesteld in het kader van de auto-expo. © RR

Salon voor elektrische wagens in Wijnegem shoppingcenter: 18 nieuwe modellen onder zelfde dak

Wijnegem -

Wie zoals vele anderen overweegt om zich een elektrische wagen aan te schaffen, maar nog niet goed weet welke te kiezen, kan deze maand inspiratie opdoen in het Wijnegem Shop Eat Enjoy. Het shoppingcenter lanceert meteen ook een wedstrijd waarbij de winnaar één jaar lang een elektrisch aangedreven Volkswagen kan uittesten.

De hele maand juni is het ‘autosalon’ in Wijnegem. Heel wat grote constructeurs hebben hun nieuwste elektrisch aangedreven modellen er binnengereden. Er zijn maar liefst achttien verschillende types te bewonderen, verspreid over zes standen op de gelijkvloerse en eerste verdieping.

“Nog nooit eerder hebben we zo veel inschrijvingen gehad als dit jaar voor onze puur elektrische editie”, vertelt Wijnegem-woordvoerder Zsofi Horvath. “Onze bezoekers kunnen alle modellen van dichtbij bekijken en met elkaar vergelijken én dat allemaal onder één dak.”

De expo is verdeeld over het gelijkvloers en de eerste verdieping. © RR

Tesla maar ook Opel

De volgende modellen staan tentoongesteld: Tesla Model Y Performance, Cupra Born, Audi Q4 Sportback e-tron, MG Marvel R, MG 5 luxury, Polestar 2, Ford Mustang Mach E, Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, Opel Astra Elegance, Opel Grandland, Ford Puma, Volvo C40, Volkswagen ID3, Volkswagen ID 5, Scoda Enyaq iV, Kia Picanto, Kia Sportage en Kia EV6.

“Elektrische wagens zijn enorm in trek, maar vaak bestaan er nog heel wat vragen over deze manier van autorijden”, ervaart Horvath na de eerste dagen. “Daarom is het goed om te weten dat de standen op bepaalde dagen bemand zijn en dat de bezoekers er bij vertegenwoordigers van de merken met hun vragen terechtkunnen. Ter plaatse een testrit maken met enkele van de aanwezige wagens, behoort ook tot de mogelijkheden, zij het niet in het winkelcentrum zelf natuurlijk.”

De winnaar van de wedstrijd mag één jaar lang met deze elektrische Volkswagen rondrijden. © RR

Eén jaar gratis proefrijden

Wijnegem gaat dit jaar nog een stapje verder en geeft zelfs een elektrische wagen weg via een wedstrijd, toch om één jaar lang gratis te gebruiken. Om het de winnaar zo comfortabel mogelijk te maken wordt bij de gelukkige thuis tevens een gratis laadpaal geïnstalleerd. Deze actie is een samenwerking tussen Wijnegem, Auto Natie en EDI.

Zsofi Horvath: “De bewuste Volkswagen ID 3 staat hier ook tentoongesteld. Onze bezoekers kunnen de wagen bewonderen aan de fontein op de gelijkvloerse verdieping, ter hoogte van Inkom 3. De wedstrijd wordt eerstdaags gelanceerd, onder meer via onze sociale media.” (jaa)

Auto-expo elektrische auto’s nog tot en met 25 juni in Wijnegem shoppingcenter. Meer info over auto expo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER