Het logo van Facebook-moederbedrijf Meta bij het hoofdkantoor van de techgigant
Volledig scherm
Het logo van Facebook-moederbedrijf Meta bij het hoofdkantoor van de techgigant © AFP

Facebook past algoritme aan om meer op TikTok te lijken, Messenger keert terug naar de app

Meta gaat Facebook Messenger terugbrengen in de Facebook-app. De berichtendienst krijgt een plek rechtsboven in beeld. Daarnaast gaat de feed veranderen. Die krijgt meer posts, vooral Stories en korte video’s, waarvan het algoritme denkt dat gebruikers ze interessant vinden. Dat is vergelijkbaar met hoe TikTok werkt.

  1. “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkverkeer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?
    PREMIUM
    4

    “Meer dan genoeg bereik voor woon-werkver­keer”: MediaMarkt verkoopt e-step die 70 km/u haalt, maar mag dat wel?

    “Je haalt snelheden tot maar liefst 70 km/u op de openbare weg.” Een advertentie van MediaMarkt voor een elektrische step doet wenkbrauwen fronsen. Met zo’n exemplaar lijkt je woon-werkrit misschien een fluitje van een cent, maar verantwoord lijkt die snelheid niet meteen op twee kleine wieltjes. Is zo’n racemonster wel toegelaten op de weg, zoals elektroketen MediaMarkt beweert? Mag dat zomaar verkocht? En wat riskeer je als je in overtreding bent met zo’n supersnelle step?
  2. ▶ Sarah Coppens (43) verdient 2000 euro per maand: “We kiezen ervoor om te investeren in ons bedrijf”
    PREMIUM
    Suikernonkels
    1

    ▶ Sarah Coppens (43) verdient 2000 euro per maand: “We kiezen ervoor om te investeren in ons bedrijf”

    Sarah Coppens (43), CEO van ‘Waer Waters’ in Dilbeek, heeft al tien jaar de operationele leiding over één van de grootste wellness en saunaresorts van het land. Haar zus baat wat verderop ‘Waerboom’, een feestzalen- en hotelcomplex uit. Een succesverhaal dat begon in 1980 met een kleine feestzaal van de ouders van beide zussen. Sarah vertelt in de tiende aflevering van de HLN podcast ‘Suikernonkels’ over ondernemen als familie en over uitbreidingsplannen. Ze ziet ook een creatieve marketing-opportuniteit in de app ‘Jokers’ die Suikernonkels Jeroen en Ward haar voorstellen.