De politie blikt terug op een Graspop zonder grote incidenten. © Gil Plaquet

Politie ontvangt 200 meldingen van gauwdiefstallen op Graspop: “Daders sloegen vooral toe tijdens hoofdacts”

Dessel -

De lokale politie Balen-Dessel-Mol kreeg tijdens de vier dagen van het festival Graspop in Dessel in totaal 200 meldingen van gauwdiefstallen. Vooral smartphones en portefeuilles waren in trek. “Maar het festival verliep heel gemoedelijk en zonder grote incidenten”, luidt het bij de politie.

Bart Van den Langenbergh

Na een onderbreking van twee jaar zakten, gespreid over vier dagen, ongeveer 220.000 metalfans af naar Dessel voor de 25ste editie van Graspop Metal Meeting. “We blikken alweer terug op een editie met weinig opvallende incidenten op en rond het festival, met een uiterst warme dag op zaterdag”, zegt Stefaan Volckaerts van de lokale politie Balen-Dessel-Mol. “Het verkeerscirculatieplan werd volledig opnieuw uitgewerkt naar aanleiding van een herindeling van het festivalterrein. Het verkeer van en naar het festival verliep vlot dankzij de inzet van stewards en verkeersploegen. Op donderdagmiddag was er een verkeerspiek, maar de wachttijden en files bleven beperkt. Bij de grootste uitstroom op zondagavond en maandagmorgen waren er zeer beperkte wachttijden.”

Gauwdiefstallen

Helaas waren er, net als bij de vorige edities van Graspop toch weer zakkenrollers op pad. Zij sloegen vooral toe wanneer er veel volk verzamelde voor de hoofdacts. De politie was wel aanwezig met ploegen in burger op het terrein. “In totaal werden tijdens de duur van het hele festival een 200-tal meldingen van diefstallen en verlies geregistreerd, vooral van smartphones en portefeuilles. Er konden tijdens de duur van het festival geen potentiële daders van deze gauwdiefstallen geïdentificeerd worden”, zegt de politie. Een festivalganger werd even bestuurlijk aangehouden voor openbare dronkenschap. Nog volgens de politie waren alle mensen die tijdens het festival als vermist werden opgegeven, nog voor het einde van het festival in goede gezondheid terecht.

Verloren voorwerpen

Op de “lost & found-stand” van de organisatie hebben bezoekers heel wat voorwerpen binnengebracht, vooral gsm’s, portefeuilles en bankkaarten.

Op dinsdag 21 juni verhuizen de niet opgehaalde voorwerpen naar de wijkpost van de politie op Kwademeer in Dessel. De politie probeert de rechtmatige eigenaars op te sporen en identiteitsdocumenten, bankkaarten en andere identificeerbare voorwerpen terug te bezorgen. Van sommige voorwerpen, zoals kledingstukken, rugzakken en gsm‘s lukt het niet altijd meteen om de eigenaar terug te vinden. Personen die willen weten of hun voorwerp erbij ligt, sturen best een e-mail met de juist beschrijving naar de wijkpost in Dessel.

Bezoekers die door verlies of diefstal waardevolle materialen of belangrijke documenten zijn kwijtgeraakt, doen hiervan best aangifte doen bij de politie van hun woonplaats. Dit kan niet per mail.

pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER