Verdachte aangehouden voor moord op ex-advocaat Jan-Willem (37) in Molenbeek

In de zaak rond het verdachte overlijden van voormalig advocaat Jan-Willem Peeters (37), is een verdachte opgepakt. Dat meldt het parket van de procureur des Konings van Brussel.

evdg

“De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, in verdenking gesteld van moord en onder aanhoudingsbevel geplaatst”, verklaart Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket. “Het onderzoek is nog lopende en in het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.”

Op woensdag 6 juli werd het lichaam van Peeters levenloos aangetroffen in zijn eigen wagen, in de Serenadestraat in Sint-Jans-Molenbeek, waar de ex-advocaat tijdelijk verbleef. Peeters bleek met vijf kogels afgemaakt. Niet alleen de omstandigheden maar ook de timing maakten zijn dood verdacht. Een dag later zou Peeters namelijk zijn handtekening zetten op de verkoopakte van twee woningen. Het geld dat deze openbare verkopen zou opbrengen, ging naar Peeters.

LEES OOK. Werd voormalig advocaat in koelen bloede vermoord omwille van een huurgeschil?

De procureur des Konings vorderde een onderzoeksrechter voor moord. Volgens bronnen bij het onderzoek waren al snel twee broers, S.K. en L.K., in het vizier. Het parket communiceert echter dat er één verdachte is opgepakt. Om wie het gaat, is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer