Wielertoerist die hondje doodreed in Zutendaal geeft zichzelf aan bij politie

De wielrenner die afgelopen vrijdag een jonge hond doodreed in het Limburgse Zutendaal heeft zichzelf zondagavond aangegeven bij de politie van de zone Carma. Over de identiteit van de man bestaat nog geen duidelijkheid.

LEES OOK. Wielertoerist rijdt hondje dood in Zutendaal: “500 euro voor tip die naar dader leidt”

Afgelopen vrijdag had de wielrenner een aangelijnd hondje aangereden in Zutendaal. Het dier werd door de eigenares nog in allerijl naar de dierenarts gebracht, maar daar overleed het aan de gevolgen van inwendige bloedingen. De wielrenner zou volgens het baasje zijn doorgereden. Het ongeval veroorzaakte een storm van verontwaardiging op sociale media.

De man die op de fiets zat heeft zichzelf zondagavond aangegeven bij de politie. Volgens zijn verklaringen klopt het niet dat hij vluchtmisdrijf heeft gepleegd. Hatice Kör, het baasje van het dier, was afgelopen weekend nog op zoek naar de wielrenner. “We hebben zondagavond laat telefoon van de politie gehad”, zegt Kör in een reactie. “We gaan nu zelf naar de politie om een verklaring af te leggen. Afgelopen weekend hadden we het gemeld en daar heeft de politie ook een pv van opgesteld. Het dossier gaat dan naar het parket en hopelijk zal recht geschieden.” (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER