Radio 2

Fietsersbrug in Oudenaarde nog maar eens defect, brug blijft overdag dicht

Als de temperatuur boven de 23° Celsius oploopt, riskeert het ophaalmechanisme van de voetgangers- en fietsersbrug in Oudenaarde vast te lopen. Daarom blijft de brug overdag tussen 11 en 17 uur beneden. Zo kunnen voetgangers en fietsers de brug blijven gebruiken. Maar plezierbootjes die de jachthaven in of uit willen, zitten vast. 

De brug over de Schelde aan de ingang van de jachthaven in Oudenaarde blijft voor problemen zorgen. Deze keer mag de brug niet opgehaald worden als het te warm is, wat hinderlijk is voor de plezierbootjes die er niet onderdoor kunnen. Enkele weken geleden stond de brug nog permanent open omdat het wegdek was beschadigd en ze daardoor klemde. Vervelend voor fietsers en voetgangers die een aanzienlijke omweg moesten nemen om de rivier over te komen.

Net om te vermijden dat voetgangers en fietsers weer de dupe zouden zijn, hebben de stad en de Vlaamse Waterweg beslist om de brug deze keer dicht te laten. Havenmeester Maurice Vanden Abeele, die ook instaat voor de bediening van de brug, betreurt de situatie: "Het is alleszins vervelend net in de zomervakantie. Ik krijg nu de ene na de andere afzegging als de bootjestoeristen horen dat ze overdag de jachthaven niet meer in of uit kunnen." Wanneer de brug weer de hele dag kan bediend worden, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen