OPROEP. Wat eet jij vandaag?
“Wat eten we vandaag?” We helpen jou die eeuwige vraag elke weekdag op te lossen door een recept te delen. Maar nu stellen we de vraag graag aan jullie, beste lezers: wat eten júllie vandaag? Is jouw chili con carne werkelijk onovertroffen? Is iedereen laaiend enthousiast over de quiche die jij op tafel tovert? Maak jij vol-au-vent zoals niemand anders dat kan? Laat het ons weten en misschien koken duizenden lezers straks jouw gerecht na.
Wil je graag met jouw topgerecht in de krant staan? Stuur dan een uitgeschreven recept met boodschappenlijstje en stappenplan naar hlneten@persgroep.net. Vergeet ook zeker je telefoonnummer niet te vermelden, zodat we contact kunnen opnemen.
Als je inzending geselecteerd wordt, komen we een foto nemen in jouw keuken met jouw gerecht en willen we natuurlijk zeer graag jouw afgewerkte bord zien!
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Studies tonen antidepressief effect van saffraan: hoe kan je het gebruiken om je beter in je vel te voelen?
-
vtwonen
Stralend schone ramen: met deze tips verban je vegen voorgoed naar het verleden
Een veeg op je pas gewassen raam wekt bij velen instant ergernis op. Maar met deze adviezen van vtwonen.be voorkom je dat al je schoonmaakwerk voor niets is geweest. Zo kun je weer met een voldaan gevoel naar buiten kijken door die streeploze, blinkend propere ramen. -
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
-
HLN Shop
Van ballongarde tot kneedhaak: wanneer gebruik je welke klopper op je keukenrobot of handmixer?
Een keukenrobot is veel meer dan een veredelde mixer. Toch als je de diverse hulpstukken waarvan een kwalitatief toestel voorzien is juist inzet. Weet je geen raad met deze mysterieuze objecten en liggen ze maar te verstoffen in je kast? Een spijtige zaak waar HLN Shop graag verandering in brengt met een overzicht van de meest courante kloppers. Meteen aan de slag gaan? Eindigen doen we met een overheerlijk recept voor kaastaart. -
PREMIUM
‘Groenten zijn gezonder dan fruit’ en ‘seizoensgroenten zijn altijd goedkoper’: welke 6 mythes over groenten zijn waar?
Iedere dag hoor je wel een voedingsexpert verkondigen dat we voldoende groenten moeten eten. Maar is de ene soort gezonder dan de andere? Vermijd je beter groenten uit de diepvries, en krijg je van spinazie effectief meer spierballen? Een voedingsprofessor, diëtist en landbouweconoom scheiden zes feiten van fabels. “Het is een foute redenering dat seizoensgroenten altijd goedkoper zijn.” -
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
Daarom eet je die zak chips altijd in één keer leeg (ook als je dat niet van plan was)
-
Slaapexpert tipt handig trucje om méér uit je koffie te halen: “Met een koffiedutje combineer je het beste van beide werelden”
Een kop koffie gebruiken om jezelf een energie- of mentale boost te geven, doen we allemaal weleens. Maar die koffie combineren met een dutje zou volgens wetenschappelijke studies nog méér effect kunnen hebben en je een uitgerust gevoel bezorgen. Wat is een 'koffiedutje’? Gaat dat met alle soorten koffie? En kan je wel slapen na het drinken van cafeïne? Slaapexpert Johan Verbraecken legt uit hoe het werkt. “Het beste van beide werelden.” -
Zo voorkom je dat je tomatensaus te zuur of bitter smaakt: “Dit trucje zorgt voor het lekkerste resultaat”
Iedereen die zich al eens aan tomatensaus waagt, kent het probleem: vaak smaakt je saus te zuur en soms zelfs bitter. Nochtans is er een eenvoudige foodhack om dit te voorkomen. De Antwerps-Italiaanse chef Luna Trapani verklapt dit trucje én vertelt hoe echte Italianen tomatensaus maken. “Dit zorgt voor balans in je saus.” -
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”