Motorrijder (54) omgekomen bij verkeersongeval, A12 tijdlang volledig afgesloten in Breendonk

Breendonk -

Op de A12 in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) is zaterdagochtend een motorrijder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De man smakte tegen de vangrails op de middenberm en was wellicht op slag dood.

Het zware ongeval gebeurde kort na tien uur, zaterdagochtend. Een motorrijder die richting Brussel reed verloor net voorbij het kruispunt met de Breendonkstraat en Veurtstraat (aan brouwerij Duvel-Moortgat) de controle over zijn motorfiets. De man belandde tegen de vangrails op de middenberm. De motorfiets werd door de klap nog meer dan honderd meter weggeslingerd.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar hulp kon niet meer baten. Het slachtoffer, een man van 54, overleed ter plaatse.

Politie en brandweer sloten de A12 af in de richting van Brussel. Het verkeer kon omrijden via de laterale weg van de A12 en net voorbij dancing Carré de snelweg weer opdraaien. De politie verhoorde enkele getuigen en liet ook het fotogrammetrieteam ter plaatse komen voor vaststellingen van de klap. Daarbij werd ook een drone ingezet om luchtbeelden te hebben.

Intussen is de rijbaan weer vrijgegeven. (tdk)

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER