©  FRANK ABBELOOS

Oprichter Marc Herremans over redding To Walk Again: “Ondenkbaar dat al het mooie werk verloren zou gaan”

Herentals -

Even dreigde een faillissement, maar To Walk Again is nu toch gered. Ex-triatleet Marc Herremans richtte de vzw op in 2002. Hij zegt “superblij” te zijn dat de redding van zijn geesteskind nabij is.

Marc Helsen

LEES OOK. Fondsen drogen op, maar vzw To Walk Again wendt faillissement af: “Met pijn in het hart afscheid genomen van personeel”

“Het is ondenkbaar dat al het mooie werk dat TWA in het AZ Herentals en bij Sporta heeft gedaan, verloren zou gaan door financiële beslommeringen”, reageert Marc Herremans. “Ik ben het AZ Herentals en Sporta dan ook erg dankbaar dat ze meewerken aan een oplossing.”

Volgens Herremans moet ook de overheid beseffen dat TWA van levensbelang is voor mensen met een ruggenmergletsel of een beroerte. “Na een ongeval is revalidatie essentieel om je leven weer in handen te kunnen nemen, maar mensen met een dwarslaesie moeten heel hun leven blijven revalideren om complicaties te voorkomen. Dat soort postrevalidatie, met onder andere staprobots, is thuis onmogelijk en onbetaalbaar. Wij bieden dat bij TWA aan. Het voorkomt artrose, spierverkortingen, ontstekingen en doorligwonden bij de patiënten. Dat bespaart de overheid veel kosten, omdat het ziekenfonds anders in verdere nazorg moet investeren. Het is dus een win-winsituatie.”

Op bezoek

Marc Herremans zet zich nog altijd in voor TWA: “Vaak vragen mensen met ruggenmergletsels mij om raad en dan bezoek ik hen met veel plezier in het AZ Herentals, waar ik uitleg wat ik nog allemaal kan. Ik zeg hen dan dat ze goed voor hun lichaam moeten zorgen. Ik verwijs in mijn lezingen voor bedrijven ook altijd naar TWA. Ik zal de vzw blijven steunen tot het einde van mijn dagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER