Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Mexican vibes in de keuken: kalkoenrolletjes met avocadovulling

Snak je naar een vakantie in de warme zon? Start je vakantie in je eigen keuken en breng de smaken van Mexico op je bord met avocado, maïs en koriander. Heerlijk bij kalkoenlapjes.

Wat heb je nodig:
- 4 kalkoenlapjes 
- 8 gerookte speklapjes 
- 2 avocado's 
- 100 g zoete maïskorrels, uitgelekt 
- sap van 1 limoen 
- 3 el gehakte koriander 
- 2 lente-uitjes, fijngesnipperd 
- 1 tomaat 
- 1 tl cayennepeper 
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vruchtvlees uit de avocado. Snij de tomaten in blokjes en meng onder de avocado. Voeg de maïskorrels , het limoensap, koriander en lente-ui toe en kruid met de cayennepeper, peper en zout. 
Stap 2: Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Schep er een lepel van de avocado op en rol het lapje dicht. Wikkel er twee plakjes van het spek rond. 
Stap 3: Verwarm de olijfolie en bak het vlees rondom goudbruin. Schik op een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven. Lekker met een frisse salade met extra lente-ui. 

Tip: Stop tijdens het bakken een prikker in het opgerolde kalkoenlapje zodat hij tijdens het bakken niet open gaat.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.


De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel