Pandatweeling in Pairi Daiza viert derde verjaardag

 © Pairi Daiza

Bao Di en Bao Mei, de pandatweeling in dierenpark Pairi Daiza, vieren maandag hun derde verjaardag. Voor ons land was de geboorte een heuse primeur en ondertussen is de tweeling al even groot en zwaar als hun mama.

De reuzenpandatweeling Bao Di en Bao Mei werd op 8 augustus 2019 geboren in Pairi Daiza. Het mannetje Bao Di woog 160 gram en werd als eerste geboren. Zus Bao Mei volgde twee uur later en woog 150 gram. Wanneer reuzenpanda’s als tweeling worden geboren komt het helaas vaak voor dat een van de twee baby’s het niet overleeft. Dit gebeurt zowel in het wild als onder de mensen. De moeder kan niet voor twee jongen zorgen en laat de kwetsbaarste van de twee in de steek.

(Lees verder onder de foto’s)

 ©  Pairi Daiza

 ©  Pairi Daiza

 ©  Pairi Daiza

De verzorgers van het park waren daarom gedurende 100 dagen 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig. Zij zorgden ervoor dat mama HaoHao voldoende borstvoeding gaf aan beide jongen en dat zij voldoende rust kregen. Elke baby werd afwisselend in de couveuse geplaatst en met de fles gevoed. Vandaag, op hun derde verjaardag, hebben Bao Di en Bao Mei het gewicht (iets meer dan 70 kg) en de lengte van hun moeder bereikt.

LEES OOK. Pandatweeling van Pairi Daiza wordt iedere 48 uur gewisseld: zo doen de verzorgers dat zonder dat mama Hao Hao iets door heeft

Om hun verjaardag in stijl te vieren werd de tweeling getrakteerd op taart en kregen ze hoog bezoek. Zo zakte de Chinese ambassadeur in België naar het park af om de panda’s te feliciteren.

 ©  Pairi Daiza

 ©  Pairi Daiza

 ©  Pairi Daiza

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen