Fietser rijdt door vers beton in Perk: "Respectloos"

Een fietser is door het beton van de werken aan de Tervuursesteenweg in Perk gefietst toen dat nog maar pas gegoten was. Het gevolg is een lange, kronkelende lijn die de fietsbanden hebben gemaakt in het verse beton.

Bij de werken op de Tervuurstesteenweg in Perk worden de kasseien vervangen door beton. “Maar gisterenavond heeft een fietser de werf betreden”, aldus schepen van openbare werken Wim Mombaerts (Klaver/N-VA). De schepen is misnoegd. “De werf was duidelijk afgespannen, en toch heeft de fietser op het beton gereden.”

Het gevolg is dat er nu een lange lijn van de fietsbanden op het beton staat. “We hebben gisterenavond nog lang geprobeerd om die weg te werken, maar dat is niet gelukt. De lijn zal dus nog heel lang zichtbaar blijven”, zucht de schepen.

Respectloos

De schepen noemt de daad respectloos, en ziet het warme weer daarvoor ook als een factor: “De arbeiders hebben zo hard hun best gedaan in het warme weer van de laatste tijd om hun deadline te halen, dit is echt respectloos.”

De dader is voorlopig nog niet bekend, maar er is een proces-verbaal gemaakt. De lange lijn trekt echter geen streep door de opening van de werken: “De opening is en blijft op 1 september”, blikt de schepen vooruit.

Meest gelezen