Foto: James Arthur Photography

Verkeersagressie in Diksmuide: autobestuurder slaat wielertoerist met wapenstok

Op de weg naast de IJzer in Diksmuide heeft een autobestuurder een wielertoerist met een wapenstok geslagen. Die verkeersagressie kwam er na een verhitte discussie omdat de autobestuurder uit Koksijde vond dat enkele wielertoeristen niet snel genoeg aan de kant gingen toen hij hen wilde inhalen. De wielertoerist die een slag op de heup kreeg, raakte lichtgewond, maar moest niet naar het ziekenhuis.

De IJzerdijk tussen Middelkerke en Diksmuide is een geliefd parcours voor vele fietsers en wielertoeristen. Maar er mogen ook auto's op de weg rijden. En daar is het dinsdag fout gelopen. Een autobestuurder uit Koksijde vond dat twee wielertoeristen niet snel genoeg aan de kant gingen toen hij hen wilde inhalen. Hij vond dat ze met opzet talmden om plaats te maken nadat hij enkele keren geclaxonneerd had.

Toen de autobestuurder de wielertoeristen uiteindelijk ingehaald had, stopte hij bruusk en sneed de fietsers de pas af. De wielertoeristen konden nog net op tijd remmen en een van hen klopte met zijn hand op de auto. Dat was het begin van een felle discussie, die ten slotte uit de hand liep. De man uit Koksijde haalde een wapenstok uit zijn auto en sloeg één van de fietsers op de heup. Daarna reed hij vlug weg. Maar de politie kon hem snel vatten.

Onder invloed van drugs

De man bleek onder invloed van drugs te zijn, want hij legde een positieve speekseltest af. Hij is zijn rijbewijs een tijd kwijt. De politie liet hem na de ondervraging gaan maar hij zal waarschijnlijk voor de rechter moeten komen. Hij wordt beschuldigd van slagen en verwondingen en verboden wapenbezit. De man is geen onbekende bij de politie. De geslagen wielertoerist kwam er al met al goed van af en moest niet naar het ziekenhuis.

Meest gelezen