Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Getty Images

Inflatie op hoogste peil in 46 jaar: “Piek is in zicht, maar wat erna?”

Het leven werd deze maand nog maar eens duurder. Het prijsverschil van een korf veelgebruikte goederen en diensten met een jaar geleden bedraagt nu al 9,94 procent. “Of we volgende maand al dan niet over historische grens gaan is eigenlijk weinig van tel. Belangrijker is: wat na de piek?”

18 reacties

  • eric loyens

    2 jaar geleden
    Piet de vlieger, diegene die zuinig heeft geleefd en een beetje gespaard, die wordt 2x getroffen een inflatie van 10% wil zeggen dat je spaargeld ook 10% minder waard is geworden 100.000euro is er nu nog 90duizend dit hebben we te danken aan europa en de banken hebben verleden jaar supper winsten maakte
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    De inflatie is veroorzaakt door allerlei aanbodtekorten veroorzaakt door coronamaatregelen en anti-fossiele energiemaatregelen vanwege allerlei overheden. bij zijn vrijlating wilde de consument plots meer consumeren, in het bijzonder het geld dat massaal door overheden uitgedeeld werd. Putin heeft de boel nog verergerd. Lonen en uitkeringen worden geïndexeerd, dus geen gevolgen. Slachtoffers zijn de spaarders, die hun spaargeld zien verdampen.
  • gerry vermeulen

    2 jaar geleden
    Ik moet Michel De Wael hieronder corrigeren. De bankrente zou bij deze inflatie geen 7-8 procent moeten zijn, maar minstens 11,5-12 procent. De rente moet steeds hoger zijn dan de inflatie. Het zijn niet de gewone banken, maar de centrale banken die de grote boosdoeners zijn. De beleidsrente is nu 0 procent in Europa, de echte rente, rekening houden met inflatie is - 10 procent. Dit flakkert de inflatie nog verder aan.
  • Michel De Wael

    2 jaar geleden
    En ondertussen worden de banken rijker. Met deze inflatie zou de rente op spaarboekje 7 à 8 % moeten zijn.
  • Andy De Schieter

    2 jaar geleden
    De rijkste kapitalisten verdienen bakken met geld dus waarom stoppen ?