AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Een doodlopende straat naar een saai circuit in de duinen, maar Zandvoort groeit en bloeit: “Hadden we 400.000 zitjes gehad, we hadden ze allemaal verkocht”

F1Zandvoort groeit en bloeit. Terwijl het niet meer voorstelt dan een doodlopende straat, doorheen duinen vol rugstreeppadden, naar een saai circuit. Wat heeft dat oord dan in godsnaam meer dan Francorchamps, dat moet knokken om in Formule 1 te blijven? Het antwoord: drie letters. M, A en X. “Max is echt. Wat je ziet is wat je krijgt. Hij is de wereldkampioen die evengoed je buurjongen had kunnen zijn, heel gewoon en authentiek.”

15 reacties

  • René Pijnacker

    2 jaar geleden
    Investeer toch eerst eens in uw infrastructuur, voordat u verder gaat met dat gezaag. Grote evenementen zijn een drama voor wat betreft de bereikbaarheid in België. En dat er nog evenementen gehouden mogen worden in die vervallen betonnen bak wat men het Koning Boudewijnstadion noemt, zonder behoorlijke sanitaire voorzieningen, is helemaal een raadsel.
  • glenn wouters

    2 jaar geleden
    Al eens van de Formule E gehoord meneer Van Daele?? Neen zeker. Er is nochtans een Belg wereld kampioen in die dicipline. Zo bekend zijn de elektrische auto's in de motorsport.
  • guy vermeulen

    2 jaar geleden
    nog geen euro waard
  • wim rooyakkers

    2 jaar geleden
    Nederlanders staan nu eenmaal massaal achter hun sporters.en in België hebben we wel 300,000 voetbaltrainers,500,000 wieler deskundigen. Maar echt achter hun sporters staan,ja na afloop ,dan weten we precies wat er fout was.
  • Carl Peeters

    2 jaar geleden
    Mijnheer Van Den Daele, denkt u nu echt dat elektrische auto's de toekomst zijn? Denk dan maar even aan het productieproces van de batterijen.