De tijd tikt voor Frank Deboosere.
Volledig scherm
PREMIUM
De tijd tikt voor Frank Deboosere. © Thinkstock/VRT

PORTRET. Na 36 jaar ‘Morgen weer met meer weer’ gaat Frank Deboosere verplicht op pensioen: “Zo zijn de regels blijkbaar”

Frank Deboosere (64) gaat in het voorjaar met pensioen. De weerman kondigde zijn afscheid zelf aan op Radio2. Een echte verrassing is dat niet: sinds vorig jaar stuurt de VRT elke werknemer op zijn 65ste verplicht met pensioen, ook schermgezichten die graag zouden blijven werken, zoals Michel Wuyts, Martine Tanghe, Frank Raes en Linda De Win. Deboosere liet uitschijnen dat ook hij bij die categorie hoort. Toch lijkt het erop dat we Deboosere nog wel elders zullen zien opduiken.

35 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Ik zal u echt missen, Frank! Wat betreft de ijsheiligen (midden mei), had u altijd gelijk! Maar ik snap dat, vanwege de tijdsgeest, het niet meer 'gewenst' was om luidop de weerspreuken uit de almanak, te zeggen op tv.
  • armand verschueren

    1 jaar geleden
    Kon op een eenvoudige manier het weer uit leggen aan de gewone mens, een aderlating.
  • Freddy Van Groens

    1 jaar geleden
    Dat is typisch de mensen moeten langer werken, maar wie wil blijven werken mag het niet en is nogtans nog goed fris en populair bij de kijkers.
  • gerry vermeulen

    2 jaar geleden
    In tegenstelling tot de anderen die ze onlangs op pensioen stuurden, ga ik Frank echt missen. Ze mochten gerust een uitzondering maken, hij ziet er trouwens nog fris uit.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Terecht, pensioen is geen straf maar een welverdiende relax periode om eindelijk te mogen uitrusten op uw lauweren na een lang loopbaan veel gepresteerd te hebben.