Actrice Violet Braeckman en regisseur Ramy Moharam Fouad zijn de ceremoniemeesters van Fade Into You in De Studio.  ©  Joris Herregods

Regisseur Ramy Moharam Fouad brengt samen met zijn lief Violet Braeckman jong talent samen: “Onze adresboekjes vullen elkaar aan”

Op de nieuwe plaat van grote broer Tamino is het nog een weekje wachten, maar zaterdag stelt regisseur Ramy Moharam Fouad (22) in De Studio zelf ‘Fade Into You’ voor. Met zijn lief, actrice Violet Braeckman (26), selecteerde hij een resem jonge artiesten die het ontdekken meer dan waard zijn.

Ilse Dewever

Door een venijnig virus hebben jongeren zich lang genoeg koest moeten houden. Tijd voor een feestje! In De Studio wordt alles in gereedheid gebracht voor Fade Into You. De artiesten en deejays die er zaterdag grote sier maken werden uitgenodigd door regisseur Ramy Moharam Fouad en actrice Violet Braeckman (o.a. Over Water, GR5, Black-out). Met Short Wood zet de Oost-Vlaamse al zes jaar een festival met jong talent op in een voormalige boomkwekerij in Wetteren. “Toen huisartiest Neal Leemput er vorig jaar op de affiche stond, was Marc Verstappen ook van de partij”, vertelt Violet. “De baas van De Studio was zo gecharmeerd door de sfeer dat hij ons vroeg om in de gebouwen aan het Mechelseplein een evenement met dezelfde spirit te organiseren.”

Warhaus

Een Antwerpse connectie heeft Violet met Ramy Moharam Fouad alleszins. Haar vriend is de jongere broer van zanger Tamino, voor wie hij trouwens het artwork verzorgt. Ramy liep ook al in de kijker met concertfoto’s van Warhaus, Brihang of Bazart. Of met video’s die hij maakte voor Zwangere Guy, Emma Bale, Selah Sue en natuurlijk voor zijn drie jaar oudere broer. “Violet en ik hebben voor Fade Into You onze adresboekjes naast elkaar gelegd”, vertelt Ramy. “Waar zij vooral thuis is in de podiumkunsten, beweeg ik me meestal tussen muzikanten.” En dus spot je in De Studio straks artiesten als Willem Ardui, die naast zijn bijdrage aan Blackwave solo ook Nederlandstalige fluisterpop maakt, contratenor-performer Benjamin Abel Meirhaeghe of danser Misha Demoustier. “Allemaal kunstenaars die het ontdekken waard zijn.”

Voor Fade Into You poten Ramy Moharam Fouad en Violet Braeckman artiesten neer over twee verdiepingen in De Studio. ©  Joris Herregods

Dat ontdekken mag je bijna letterlijk nemen. “Zowel op de eerste verdieping als op het gelijkvloers van De Studio zijn er verscheidene sets voor een intiem publiek, maar er zijn ook performances waar je gewoon binnen en buiten kan lopen”, vertelt Violet. “Bezoekers hangen niet vast aan een afgelijnd schema. Volg gewoon de stroom, of kijk waar er rook kringelt. Op die plekken staat meestal iets te gebeuren. Tot middernacht zijn er in De Studio optredens. Daarna kan je tot 6u ’s ochtends je benen losschudden op de dansvloer. Hoezeer de artiesten die er spelen ook van elkaar verschillen, we hopen met Fade Into You een coherent verhaal te vertellen.”

Als gastvrouw en -heer verzorgen Violet en Ramy zaterdag geen act, maar toch zal je in de nabije toekomst nog vaak van hen horen. De regisseur mag niet veel kwijt over de projecten met jonge en gevestigde muzikanten die op de planning staan, maar als op 23 september met Sahar het tweede album van Tamino uitkomt, is Ramy ook weer van de partij. “Ik maakte de foto’s uit het cd-boekje en de clip van de jongste single You don’t own me. Op zijn roadtrip door Amerika ben ik er niet bij, maar als Tamino straks weer door Europa toert, trek ik met mijn camera mee op pad.”

Assisen - Heavy Heart

Violet Braeckman draait tot oktober als ballerina nog aan de interactieve tv-reeks Assisen - Heavy Heart, waarmee ze in het voorjaar op Play4 te zien zal zijn. Op Streamz loopt ook nog steeds de reeks F*** You Very, Very Much met zowel Violet als Ramy. Als de ambitieuze kok Wesley maakte de regisseur in de eerste reeks zijn acteerdebuut. “Tot ver in onze puberteit hebben mijn broer en ik toneel gevolgd in Mortsel. Ik dacht lang dat ik acteur zou worden, terwijl mijn broer zich regisseur waande. Tot hij als student aan het Conservatorium in Amsterdam doorbrak met muziek, en ik op mijn zestiende zijn eerste videoclip draaide. Toen vielen ineens alle puzzelstukken in elkaar.”

Fade Into You, 17/9 vanaf 20u, De Studio, Antwerpen. www.destudio.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER