©  Joris Herregods

Rechtbank stemt in met vraag Makro tot bescherming tegen schuldeisers

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.

mtm
Bron: BELGA

De procedure maakt het mogelijk om de activiteiten geheel of gedeeltelijk over te dragen. De raad van bestuur van de keten wil met de stap de levensvatbare economische activiteiten van het bedrijf beschermen.

In een persbericht woensdag wijst het bedrijf er nog eens op dat verschillende “serieuze partijen” spontaan belangstelling hebben getoond voor de overname van de activiteiten van Metro, bepaalde Makro-activiteiten of Makro-winkels.

Er wordt nu een gerechtsmandataris aangewezen die de volgende stappen voor de overdracht van activiteiten zal beheren.

Makro Cash & Carry Belgium telt zeventien winkels: elf winkels van horecagroothandel Metro en zes vestigingen van supermarktketen Makro. Er werken in totaal zowat 2.000 mensen. Het bedrijf, dat al jaren met moeilijkheden kampt, werd in juni nog overgenomen door investeerder Bronze Properties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer