Een schip van COSCO Shipping in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schip van COSCO Shipping in de haven van Zeebrugge. © Port of Antwerp-Bruges

Nieuw onderzoek wijst op gevaar in onze havens: “Elk Chinees schip is een oorlogsschip”

Het onderzoeksteam van VUB-professor Jonathan Holslag heeft een rapport voorbereid voor de Europese Unie, waarin ze een blik werpen op onze havens en de rol van de Chinezen daarin. Hun conclusies zijn schokkend: “De Chinese bedrijven in de haven bereiden zich voor op oorlog”. Het verhaal van hoe elk Chinees schip een “ideologisch fort” moet zijn en naast containers ook tanks moet kunnen vervoeren.

83 reacties

  • jean sabbe

    1 jaar geleden
    Hoe is het mogelijk dat CSP terminal in Zeebrugge voor 85% in handen is van Chinees staatsbedrijf Cosco. Welke briljante politici hebben dit toegelaten en laten gebeuren. De Croo & co. ? Alles moet gedaan worden om dit om te draaien naar 15% ipv 85%. Ons Belgenland is praktisch failliet zoals Griekenland destijds en daar heeft China van geprofiteerd en de containerhaven van Piraeus opgekocht, het is Chinees grondgebied in Griekenland.
  • Charlie Vanderperre

    2 jaar geleden
    Moet je allemaal geen chineze brol en koop je bewust niets uit China ! Begin dan Maar je auto te verkopen ! A wacht ! Neen aan de auto mag niet geraakt worden !
  • Bruno Verhofstede

    2 jaar geleden
    One world one dream” was de slogan van Chinese overheid reeds op de Olympische Spelen in Beijing in 2008. China streeft op lange termijn (2049, 100 jaar na oprichting van haar Communistische partij) naar absolute wereldhegemonie. Zij zullen een alliantie vormen met Rusland en deze “horden uit het Oosten” zullen het Westen in een 3de wereldoorlog veroveren. Zodoende zal uitkomen wat in Fatima (1917) en Heroldsbach (1950) reeds voorspeld is. Men zal niet kunnen zeggen “wir haben es nicht gewusst”.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Een oud Chinees spel dat wij kennen onder de naam 'Go' gaat er om om de tegenstander niet te verslaan maar te omsingelen. In de realiteit is het dus opkopen en investeringen doen. Het zijn commerçanten. In feite kunnen ze zo economisch op termijn een land innemen zonder een druppel bloed te vergieten.
  • luc De Vriese

    2 jaar geleden
    De Chinese taktiek nu in omgekeerde richting gebruiken : hun delen in onze strategische infrastructuur NATIONALISEREN is de boodschap. Met een speciale wet moet dat lukken.