Tot 27 jaar cel voor daders van campingmoord in Middelkerke

De drie verdachten van de campingmoord in Middelkerke zijn door het hof van assisen schuldig bevonden aan moord. Twee van de drie zijn veroordeeld tot 27 jaar cel, een derde krijgt 23 jaar cel. De drie mannen moesten zich verantwoorden voor de moord op 6 december 2017 op camping Marva III in Middelkerke. Daar werd een man mishandeld, neergestoken en uiteindelijk gedeeltelijk onthoofd.

Drie mannen zijn schuldig bevonden voor de moord op een andere man, een dertiger uit Oostende. Tijdens een avond vijf jaar geleden zouden de mannen ruzie gekregen hebben in de caravan van Ć©Ć©n van hen. De dertiger zou eten gestolen hebben uit de koelkast en Ć©Ć©n van de andere mannen hebben uitgemaakt voor pedofiel. Daarop is hij vastgebonden en zwaar mishandeld. Uiteindelijk is zijn keel overgesneden.

De familie van het slachtoffer is tevreden met de uitspraak, zegt hun advocaat Pieter-Jan Dens: "Mijn cliƫnten zijn enorm emotioneel. Het is echt een ontlading. Ze zijn blij dat het slachtoffer nu eindelijk het respect krijgt, dat hij verdient."

De drie verdachten wilden het lichaam van de Oostendenaar in de caravan ernaast in brand te steken, maar dat was mislukt.Ā Na de moord belde Ć©Ć©n van de drie verdachten een bevriend paar uit Namen op, om het lichaam weg te brengen. Maar de politie hield hen tegen tijdens een routinecontrole. En zo kwam de moord per toeval aan het licht. Het paar werd eerder al veroordeeld. EĆ©n van hen kreeg een werkstraf, de andere 15 maanden cel.

EĆ©n van de verdachten had al toegegeven dat hij de keel van het slachtoffer heeft overgesneden.Ā De andere twee probeerden hun mededaderschap tevergeefs te betwisten.

Meest gelezen