© Photo News

Johan Vansummeren debuteert als ploegleider: “Mijn parate kennis is een meerwaarde”

Johan Vansummeren maakte in Dwars door Vlaanderen zijn debuut als adjunct-ploegleider bij AG2R-La Mondiale. De 36-jarige ex-renner bood zijn diensten gratis aan bij ploegleider Julien Jurdie, en zal ook vrijdag in de E3 Harelbeke de plaats rechts van de bestuurder innemen in de volgwagen. “Ik wou er ook graag bij zijn in Gent-Wevelgem, maar er was al een gast uitgenodigd.”

bvc

Vansummeren stelt zich ook kandidaat voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Julien is altijd zeer goed voorbereid en kent de Vlaamse koersen zeer goed, maar ik denk dat ik met mijn parate kennis soms een meerwaarde kan zijn. Sommige zaken moet hij opzoeken, ik ken dat parcours uit het hoofd.”

Vansummeren doet dit vrijwilligerswerk niet zomaar. Vorig haalde hij in Zwitserland zijn UCI-diploma voor ploegleider. Hij had afgelopen winter contact met een buitenlandse pro-continentale ploeg. “Het ketste af. ‘Je mist ervaring’, was de uitleg. De plaatsjes van ploegleiders zijn zeer duur, zeker als je geen ervaring hebt. Daarom ben ik hier. Om ervaring op te doen”

De Lommelaar zoekt een nieuwe invulling in zijn leven, en die wil hij in de koers vinden. “Ik kan de koers niet loslaten. Wat wil je? De dag nadat bekend raakte dat ik hartritmeproblemen had, zat ik al op het vliegtuig van Oman naar huis. Maar de ploeg is mij altijd blijven steunen. Ik ben blij dat ik nu iets kan terugdoen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer