Illustratiebeeld. Docenten demonstreren in Namen. (13/10/22)
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Docenten demonstreren in Namen. (13/10/22) © Photo News

9 november voeren de vakbonden actie: hoe gaan we dat voelen?

Tegen de hoge energiefacturen en voor meer koopkracht: op 9 november willen de vakbonden het land - of toch een paar bedrijven en sectoren - plat leggen. “Het water staat niet aan de mond, maar in de neus.”

  1. Dit is hoe de inwoners van Sint-Martens-Latem Hans D. kennen: “Dertig jaar geleden heb ik nog mee gezocht naar Annie. Nu komt plots alles uit”
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    5

    Dit is hoe de inwoners van Sint-Mar­tens-La­tem Hans D. kennen: “Dertig jaar geleden heb ik nog mee gezocht naar Annie. Nu komt plots alles uit”

    Hij legde gedeeltelijke bekentenissen af, maar wie is Hans D. die zijn vrouw Annie De Poortere in de tuin begroef en daar 30 jaar de omerta over bewaarde? In de Kerkstraat in Sint-Martens-Latem herinneren oudere bewoners zich nog hoe met man en macht werd gezocht naar de vermiste vrouw, maar ook dat er nadien nooit nog werd over gepraat. Nu Hans D. is aangehouden, komen de tongen opnieuw los. Onze reporter sprak met buren en oude bekenden.
  2. Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilligers, dat zijn er 12 te weinig”
    PREMIUM
    30

    Daarom staat je kind op wachtlijst om te voetballen: “Onze club draait op 55 vrijwilli­gers, dat zijn er 12 te weinig”

    In Vlaanderen steken 56.000 vrijwilligers (quasi) onbezoldigd hun schouders onder het amateur - en jeugdvoetbal, maar 91% van die clubs heeft nood aan nieuwe mensen om de boel draaiende te houden. Daarbovenop is er ook een tekort aan middelen, waardoor 35% van de clubs een wachtlijst voor nieuwe leden heeft. Voetbal Vlaanderen pleit daarom voor een beter statuut voor vrijwilligers in de sport. “Waarom kan een flexijob wel in een café maar niet in de voetbalkantine?”