©  REUTERS

PepsiCo wil deel van personeel in België ontslaan

Het Belgische filiaal van de Amerikaanse multinational PepsiCo (Pepsi, Seven Up, Lay’s...), gevestigd in Zaventem, is van plan de procedure-Renault op te starten om personeel te ontslaan. Dat schrijft de krant L’Avenir zaterdag.

lto
Bron: BELGA

Het gaat vooral om de distributietak en de administratieve diensten. De besprekingen tussen de directie en de vakbonden zullen naar verwachting volgende week plaatsvinden.

De twee betrokken diensten tellen 250 tot 280 werknemers. In totaal heeft PepsiCo 950 werknemers in België. De fabrieken zouden niet worden getroffen, zegt een medewerker van het bedrijf.

De groep deelde haar voornemen donderdag mee aan personeelsvertegenwoordigers. De aankondiging volgt op de intentie van de multinational om kosten te besparen bij de lokale dochterondernemingen. 

Het exacte aantal ontslagen zal pas over zes weken worden bekendgemaakt, zegt een personeelslid dat door L’Avenir gecontacteerd werd. Het gebruik van de procedure-Renault betekent dat PepsiCo van plan is minstens tien procent van zijn personeel te ontslaan.

L’Avenir probeerde contact op te nemen met de groep voor een reactie, maar zonder resultaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer