Stadspersoneel trekt extra trui aan en daarvoor is een erg schattige reden

© mvn

Het stadspersoneel van het West-Vlaamse Damme moet het vanaf maandag zonder verwarming zien te stellen. Het college van burgemeester en schepenen hebben besloten om de verwarming uit te zetten om een koppel ooievaars de kans te geven om in alle rust hun eieren uit te broeden.

mvn, stl

Eerder deze week streken op de schoorsteen van het stadhuis van Damme twee ooievaars neer. Het koppel vliegt af en aan met takken om een stevig nest te maken en maakt ook af en toe luidkeels ruzie. Het is leuk om te zien, maar eigenlijk kozen de twee niet meteen de beste schoorsteen om hun kroost groot te brengen.

Standbeeld

De schoorsteen die ze gebruiken wordt namelijk gebruikt voor de verwarming van het stadhuis en moet dus eigenlijk vrij blijven. Een probleem zou je denken, maar dat is buiten de diervriendelijkheid van het Damse stadsbestuur gerekend. Burgemeester Joachim Coens (CD&V) en zijn schepencollege hebben immers besloten om het voortaan zonder verwarming te doen in het stadhuis. Maandag gaat de verwarming uit tot het moment waarop de eieren van de jonge ooievaars zijn uitgebroed. Verwacht wordt dat dat tegen einde mei het geval zal zijn. Daarna wordt het nest verwijderd. Tot het zover is, houdt het standbeeld van Jacob van Maerlant de wacht aan het huisje van het jonge gezin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen