Labo van Galapagos in Leiden
Volledig scherm
Labo van Galapagos in Leiden © Belga

Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 banen in Europa

Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos zal ongeveer 200 banen schrappen in de Europese vestigingen, als gevolg van een nieuwe strategie van het biotechbedrijf. Dat meldt het Galapagos donderdagavond, bij de publicatie van de kwartaalresultaten.

  1. Paul Stoffels ontwikkelde mee HIV-medicijn en coronavaccin, en is nu ereburger van Rijkevorsel: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”
    PREMIUM
    Rijkevorsel

    Paul Stoffels ontwikkel­de mee HIV-medicijn en coronavac­cin, en is nu ereburger van Rijkevor­sel: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”

    Paul Stoffels (60), een van de invloedrijkste medici in de farmaceutische industrie van de laatste decennia, heeft zaterdag in aanwezigheid van zijn naaste familie het ereburgerschap van Rijkevorsel in ontvangst genomen. Paul groeide op in het gehucht Achtel, ontwikkelde een vaccin tegen HIV en was de drijvende kracht achter het coronavaccin van Johnson&Johnson. “Ik reis nog altijd de wereld af, maar in de Kempen is het altijd thuiskomen”, zegt Paul.
  2. Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
    PREMIUM
    Politiek
    65

    Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financie­ren”

    Na het succes van de federale staatsbon - 22 miljard opgehaald - in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een Vlaamse staatsbon. Het zal pas voor de volgende regeerperiode echt concreet worden, maar HLN ontdekte dat er al in alle discretie gesprekken over lopen. “Het effect zal beperkt zijn tot pakweg 500 miljoen euro per jaar of 2,5 miljard euro per regeerperiode”, geeft Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) toe. En het goede nieuws voor u is dat het rendement wellicht hoger zal liggen dan de 3,30% van de federale staatsbon.