©  REUTERS

Rishi Sunak verliest eerste regeringslid

De Britse premier Rishi Sunak stelde Gavin Williamson twee weken geleden nog aan als zogenaamd minister of state without portfolio, een belangrijke positie in de regering, maar dinsdagavond maakte Williamson zijn ontslag bekend. Aanleiding zijn de vele verhalen over Williamsons pestgedrag die de voorbije dagen de ronde begonnen te doen. In zijn brief aan Sunak schrijft Williamson dat hij “zijn naam wil zuiveren van enig vergrijp”.

Bron: BELGA

Hij zegt verder “tegen te spreken” hoe zijn gedrag in het verleden werd voorgesteld, maar ook dat hij moet vaststellen dat de aantijgingen een afleiding werden “voor het goede werk dat de regering doet”.

Vorige week raakte bekend dat Wendy Morton, die destijds instond voor de partijtucht in het Lagerhuis, een klacht had ingediend bij de Conservatieve partij over berichten die ze op 13 september van Williamson had gekregen. Die berichten, die scheldwoorden bevatten, stuurde hij nadat hij geen uitnodiging had gekregen voor de begrafenis van de Queen.

Premier Sunak moest na verdere berichtgeving toegeven op de hoogte te zijn van zorgen over Williamson, maar zei de berichten niet gezien te hebben. Hij sprak wel zijn vertrouwen uit in zijn minister.

Maandag raakte dan bekend dat Williamson als minister van Defensie ook al intimiderende taal had gebruikt tegen een medewerker op het ministerie van Defensie. Ook andere klachten over zijn gedrag kwamen intussen boven water.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer