Grote Markt baadt weer in kerstsfeer: 18 meter hoge kerstboom is aangekomen

©  BELGA

De Grote Markt baadt de komende weken opnieuw in de kerstsfeer, want de traditionele enorme kerstboom van Winterpret is donderdagochtend in de vroege uurtjes aangekomen en rechtgezet. De achttien meter hoge spar werd woensdag gekapt in het dorp Raeren in de provincie Luik.

Bron: BELGA

Omstreeks 6.00 uur kwam de kerstboom aan op de Grote Markt. Met een kraan werd hij nadien vakkundig opgehesen vanop een oplegger, om dan kaarsrecht in het daartoe bestemde gat te schuiven. Het was meteen een imposant zicht voor de eerste voorbijgangers.

De imposante spar van de soort Nordmann heeft een mooie volle kegelvorm en is ongeveer veertig jaar oud. De boom werd gevonden in een tuin van een familie in het Luikse Raeren. Na vele jaren werd de spar iets te overheersend voor het huis, waardoor hij te veel licht wegnam voor de bewoners. De eigenaars besloten om de reus aan de stad Brussel te geven.

LEES OOK. Vorig jaar prijkte de spar van Paul en Annemie nog in vol ornaat op de Grote Markt, maar wat gebeurde er nadien met de kerstboom?

In de komende dagen, op 18 en 19 november, wordt de kerstboom versierd met zeshonderd champagnekleurige ballen en twee kilometer aan slingers met ledlampjes. Op 25 november om 18.00 uur gaan de lichtjes een eerste keer aan voor de officiële opening van de 22e editie van Winterpret. Op de Grote Markt vindt bovendien dagelijks op meerdere tijdstippen een klank- en lichtshow plaats.

“Het is zover. Met de komst van de traditionele kerstboom worden de feestdagen in Brussel officieel ingeluid”, zeggen Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en schepen van Grote Evenementen en Toerisme Delphine Houba (PS).

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen