© RTV

Intrede van Sinterklaas lokt massa brave kindjes naar kade: “Bijna heel Lier en omstreken is hier”

Lier -

De jaarlijkse intrede van Sinterklaas per boot op de Nete, lokte ook zaterdag heel veel kijklustigen naar de Werf. Daar meerde de sint rond 14u aan, samen met zijn Pieten. De kade en het bruggetje stonden vol met kinderen die opgelucht ademhaalden toen de goedheiligman de verlossende woorden “er waren dit jaar geen stoute kinderen” sprak.

Gino Van Looy

De voorbije dagen viel de regen vaak met bakken uit de hemel, maar de weergoden hadden hun best gedaan voor de intrede van de sint. Het was wel koud, maar het bleef droog, de ideale omstandigheden dus. Ook burgemeester Rik Verwaest keek vol verwachting uit naar de komst van de grote kindervriend. “Dit vind ik echt fantastisch, bijna heel Lier en omstreken is hier. Voor mij is dit een jaarlijkse traditie, ik kom al naar de intrede kijken vanaf ik 6 jaar was, dat is dus al dertig jaar geleden. Nu is het wel de eerste keer dat ik hem als burgemeester mag verwelkomen, dat wordt het strafste wat ik dit jaar ga doen.”

De kade staat vol voor de intrede van de sint. © Dirk Van de Velde

De sint en een van zijn Pieten vlak voordat ze aan wal gaan. © Dirk Van de Velde

Nadat Sinterklaas begroet was door de burgemeester en de bevrijdende woorden had uitgesproken dat er geen stoute kinderen waren dit jaar, begon hij aan zijn tocht naar het stadhuis, omgeven door honderden kinderen die hem een hand of tekening wilden geven.

Sint van dichtbij begroeten

Jelena en Diedert slagen het spektakel samen met hun dochtertje Amelie (3) gade vanop de kade. “Het is best de moeite, het is ook de eerste keer dat we komen kijken. Ons dochtertje is heel enthousiast, ze begrijpt het nu ook al. Alleen jammer dat de bezoekjes aan de Sint in het stadhuis al volgeboekt waren, maar zo is het ook al leuk.”

Samantha volgt de toch van de sint doorheen Lier samen met haar kinderen Valerio (2) en Julia (4). “Het is de derde keer dat we komen, we wonen hier ook. Bij momenten is het best druk, we stonden al van 13u aan de kade om zeker iets te kunnen zien. Misschien is het een idee om vooraan een zone af te bakenen waar alleen kinderen mogen staan, want nu stonden daar vaak volwassenen zodat de kinderen niks zagen. Maar de kinderen amuseren zich, ze zijn dol op de sint.”

Samantha met haar moeder en kinderen Valerio en Julia. © Dirk Van de Velde

Jelena, Deidert en Amelia genieten van de intrede. © Dirk Van de Velde

Julie is samen met haar echtgenoot en kinderen William (7), Arthur (5) en Alice (2) zelfs helemaal uit Tervuren gekomen, maar ze waren net te laat voor de intrede. “Tja, dat was een beetje jammer, maar nu kunnen ze de sint wel nog goed zien. Ik ben oorspronkelijk van Lier en ik vind het wel speciaal dat hij hier echt per bootje aankomt. En de kinderen vinden het ook leuk”, vertelt de fiere mama. “Dat klopt”, roepen William en Arthur. “We hebben Sinterklaas en de Pieten al een paar keer een hand kunnen geven. En we zijn ook heel braaf geweest, ik denk dat we onze V-Max en de trein die we gevraagd hebben wel gaan krijgen.”

Kelly en Bart waren met hun zoontje Mathis uit Duffel afgezakt. “Dit is een geweldig feest en Mathis begrijpt het nu ook”, zegt Bart. “Dit is de eerste keer dat we komen kijken en voor mij is dit wel een beetje thuiskomen, ik ben van Lier. De sfeer is hier geweldig en je kan de Sint ook van zeer dichtbij zien, dat is zeker een pluspunt. En wat Mathis graag zou hebben? Zeker iets met paarden.”

Julie met haar familie op Sintbezoek. © Dirk Van de Velde

Bart, Kelly en Mathis zagen de Sint van heel dichtbij. © Dirk Van de Velde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER