De toplui van de vakbond en de mutualiteit, Miranda Ulens (links) en Paul Callewaert (rechts), verliezen hun gegarandeerd lidmaatschap in het partijbureau.
Volledig scherm
De toplui van de vakbond en de mutualiteit, Miranda Ulens (links) en Paul Callewaert (rechts), verliezen hun gegarandeerd lidmaatschap in het partijbureau. © Photonews, RV

Vooruit zet socialistische vakbond en mutualiteit uit partijbestuur

Sinds jaar en dag heeft de socialistische vakbond een zitje in het partijbestuur van de socialistische partij. Dat verandert binnenkort. Vooruit wil vermijden dat de top van de vakbond ooit door PVDA’ers wordt bemand en zo een concurrent direct een zegje krijgt bij een concurrerende partij.

53 reacties

  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    Tja daar zou maar eens een echte socialist moeten opduiken in het partijbureau. Met zo'n figuren houden ze zich niet bezig bij de SP.
  • vanaeken jokke

    1 jaar geleden
    De verdoken indexsprong van Di rupo vergeten Erik .Onder Michel steeg mijn pensioen met 110 euro onder Elio een paar euro.Als in de Walen waar PS heerst de werkzaamheidsgraad zo hoog zijn als in Vlaanderen moest de pensioenleeftijd niet verhoogd niet worden dat is de reden van invoering.Iedereen langer werken omdat in Brussel en de Walen werken niet mag van de sossen.
  • Bernard Loncke

    1 jaar geleden
    De salonsocialisten vertegenwoordigen al lang het gewone volk niet meer. Het komt er enkel op neer hun eigen macht en centen toe te eigenen om zoals vele politici te leven op de kap van de belastingbetaler! Voor de PS moet het zelfs allemaal gratis zijn (op Vlaamse kosten natuurlijk!). België, het land van schuld en boete! Dat gaan de jongeren later allemaal mogen ophoesten! Dat zal hun erfenis zijn deze socialisten/PS vivaldi regering!
  • geert calu

    1 jaar geleden
    Vooruit neemt afstand van werknemers en zieken ...
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Goede kijk van Vooruit op een veranderende samenleving. Alle politieke partijen zouden de gekende drukkingsgroepen uit hun bestuur moeten halen. Vooral de CD&V heeft nog véél werk.