Bossen houden broeikasgassen vast, en hun teloorgang verergert dus de klimaatverandering.
Volledig scherm
Bossen houden broeikasgassen vast, en hun teloorgang verergert dus de klimaatverandering. © Getty Images

Europese Unie verbiedt invoer van producten die bijdragen aan ontbossing

De invoer van producten die bijdragen aan ontbossing worden verboden in de Europese Unie. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar een akkoord over bereikt. Het gaat onder andere om producten als cacao, koffie, soja, palmolie, hout, rundvlees en rubber, maar ook afgeleide producten zoals leer, chocolade, meubels, papier en houtskool.

15 reacties

  • Joachim De Heyn

    1 jaar geleden
    Dit gaat veel verder dan de opgenoemde zaken in het artikel. Google maar eens Blackrock, grootste investeerder in ontbossing. Zelfs online gaan met bv Telenet ( Blackrock beheert hun vermogen) draagt bij aan deze ontbossing.
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    En de aankoopprijzen voor de burger voor cacao, koffie, soja, palmolie, hout, rundvlees en rubber, maar ook de afgeleide producten zoals leer, chocolade, meubels, papier en houtskool gaan maal 2 of zelfs maal 3 stijgen.
  • Paul Boeie

    1 jaar geleden
    Beter dan niks . Misschien ook eens kijken welke ravage ze aanrichten om batterijtjes te maken ( zie telefacts reportage) .
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    Dat ze al maar eens stoppen met onze eigen bossen kaal te kappen. Lucratieve hout business op de kap van de gemeenschap en het klimaat.
  • Jozef brosens

    1 jaar geleden
    wat gaat dat de EU burger allemaal kosten ? er komen ineens dan wel veel luxe goederen bij op de lange lijst van producten die enkel voor de rijken zijn , en binnen 1,5 jaar dus ook een kop koffie .