©  Mia Uydens

Kempense reisbus rijdt zich klem in smalle straatjes in Den Haag: “Er valt de chauffeur niets te verwijten”

Een touringcar van het Kempense bedrijf Verhoeven heeft zich zaterdagavond vastgereden in een smal straatje in de Nederlandse stad Den Haag. De gemeente moest paaltjes verwijderen zodat de chauffeur zijn rit kon verderzetten.

wvb, svo

De buschauffeur wist niet wat hem overkwam toen hij plots geen kant meer op kon met zijn reisbus. “Ik heb alles geprobeerd”, vertelde de man gefrustreerd aan de Nederlandse krant AD. “Het was een spijtig voorval”, zegt het bedrijf Verhoeven. “De chauffeur valt niets te verwijten.”

De chauffeur had ’s morgens reizigers afgezet in Den Haag die hij ’s avonds weer moest ophalen. In het centrum stootte hij op een omleiding waarna hij in een benarde situatie terechtkwam. “Toen hij moest afdraaien kon hij de bocht niet volledig nemen omdat hij anders een minibusje zou raken. Toen hij dan rechtsaf wou draaien is hij vastgereden tussen de paaltjes”, zegt de firma.

Enkele verwoede pogingen om de bocht te maken ten spijt, raakte het voertuig een klein beetje beschadigd. “Al bleef die schade beperkt”, zegt Verhoeven. “De mensen die opgepikt moesten worden hebben ook niet al te lang moeten wachten. Dat dankzij de politie, die heel snel ter plaatse kwam.”

Volgens Verhoeven werden door de gemeente de paaltjes verwijderd en is uiteindelijk alles goed afgelopen. “De chauffeur is ondertussen ook bekomen”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER