Gezocht: pleeggezinnen die puppy's trainen tot blindengeleidehond

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden zoekt pleeggezinnen die honden willen opvangen, zodat ze opgeleid kunnen worden tot geleidehond. Vandaag zijn er infosessies in Herentals om mensen te overtuigen. "Na 14 maanden moet je de puppy afstaan en dat zien veel mensen niet zitten", zegt Miek Uyttendaele van het centrum.

In Herentals organiseert het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een infosessie voor gezinnen die puppy's willen opvangen die getraind worden tot blindengeleidenhond. Daar zijn er te weinig van.Ā  "Gezinnen mogen 14 maanden voor een puppy zorgen. Dat is een grote maar erg leuke tijdsinvestering", zegt Miek Uyttendaele van het Centrum. "Je mag de hond socialiseren zoals we dat noemen. Hem overal mee naartoe nemen van de winkel tot de trein, zodat hij gewend is aan alle situaties waar hij als geleidenhond in terechtkomt."

Veel hondenliefhebbers twijfelen omdat ze het niet zien zitten om de puppy na 14 maanden af te staan. "Dat is een hindernis. Maar je vangt die puppy niet op voor je eigen plezier maar om het leven van mensen die slecht zien te verbeteren. Dankzij de hond herwinnen ze hun zelfstandige mobiliteit. Van de 60 mensen die we helpen zijn er slechts een tweetal blind geboren."

GeĆÆnteresseerde hondenliefhebbers kunnen zich vanmiddag melden in het koetshuis in het Herentalse stadspark.

Meest gelezen