Nicolas Maeterlinck

Amper 5 graden in buitenschoolse kinderopvang in Kasterlee door probleem met verwarming

In de buitenschoolse kinderopvang in Tielen, bij Kasterlee was het vanmorgen amper 5 graden door een probleem met de verwarming. Dat hebben bezorgde ouders aan Radio2 in Antwerpen gemeld. De gemeente stelt alles in het werk om het probleem vandaag nog op te lossen.

Er zijn al een hele week problemen met de verwarming in de buitenschoolse kinderopvang in Tielen. Die zit momenteel in tijdelijke containers achter de kerk. "Bij het gebruik van de airco's die de containers moeten verwarmen, valt de elektriciteit voortdurend uit", vertelt een bezorgde ouder aan Radio2. "De werknemers hebben blijkbaar de opdracht gekregen om de airco's niet al te hevig zetten, maar daardoor koelt het enorm af."

Vanmorgen heeft een van de kinderverzorgsters zelf het initiatief genomen om de kinderen mee te nemen naar de sporthal

bezorgde ouder

"Vanmorgen was het amper 5 graden en heeft een van de kinderverzorgsters zelf het initiatief genomen om de kinderen mee te nemen naar de sporthal. De opvang is onderdeel van Ferm Kinderopvang en de gebouwen zijn in beheer van de gemeente. Ik heb de indruk dat ze de verantwoordelijkheid naar elkaar doorschuiven", zegt de vader van twee kinderen in de buitenschoolse kinderopvang die anoniem wil blijven.

Niet op de hoogte

De gemeente had graag sneller willen ingrijpen maar was naar eigen zeggen niet op de hoogte. "Ik heb het nieuws om kwart voor acht vanmorgen voor het eerst gehoord, wat ik betreur", zegt bevoegd schepen Walter Van Baelen (CD&V). "Anders had ik vroeger actie kunnen ondernemen. Ik heb onmiddellijk de technische dienst op de hoogte gebracht en ik verwacht dat het probleem tegen vanmiddag opgelost is. We gaan desnoods verwarmingstoestellen huren."

In de buitenschoolse kinderopvang in Tielen worden gemiddeld zo'n 30 kinderen opgevangen.

Meest gelezen